“Τρυπώσαμε” στο ομορφότερο σπίτι της Χαλκίδας, τον Φάρο! (pics)

Με θέα την πόλη της Χαλκίδας και την ακτή του Καράμπαμπα από τη μία, την Αρτάκη και παραλιακά μέχρι τα Πολιτικά από την άλλη και την θάλασσα να απλώνεται τριγύρω, δεν γίνεται να μην ανακηρυχθεί το ομορφότερο σπίτι της πόλης! Υπάρχει όμως και μια “μικρή” ιδιαιτερότητα που αποκλείει κάθε πιθανότητα ενοικίασης ή αγοράς, αφήνοντας μας με το όνειρο….καθώς αυτό το σπίτι τυγχάνει να είναι ταυτόχρονα και ο Φάρος της Χαλκίδας! Και μπορεί να μην τρυπώσαμε ακριβώς, αφού ο χώρος ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και απαγορεύεται η είσοδος χωρίς ειδική άδεια, αλλά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων μας δόθηκε η ευκαιρία να μπούμε στο κτίριο του Φάρου, να απολαύσουμε μια μοναδική ξενάγηση από τον φαροφύλακα και φυσικά να χαζέψουμε όσο θέλουμε την υπέροχη θέα! Στο ισόγειο του Φάρου και σε διπλανές κτιριακές εγκαταστάσεις έχει στηθεί το νοικοκυριό που φιλοξενεί τον φαροφύλακα και την οικογένειά του και δεν διαφέρει σε τίποτα πρακτικά και λειτουργικά από οποιοδήποτε άλλο “κανονικό” σπίτι. Ο Φαροφύλακας είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των μηχανημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και για τις επισκευές του μηχανισμού  του Φάρου και των φαρικών συστημάτων της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας. Ανεβαίνοντας όμως την παλιά,στενή,κυκλική σκάλα, βρίσκεσαι στην κορυφή του πέτρινου Φάρου, που θυμίζει κάτι από κάστρο και αντικρίζεις την απόλυτη θέα! Αφορμή για το χτίσιμο του Φάρου στο σημείο ήταν ένα ναυάγιο. Αυτό επεσήμανε την επικινδυνότητα της περιοχής και ίσως ήταν και η αφορμή για την ονομασία του μέρους “Κακιά Κεφαλή”! Ο μηχανισμός του Φάρου δεσπόζει στην κορυφή και αποτελείται από έναν φανό που περιστρέφεται γύρω από κάτοπτρα, τα οποία αντανακλούν το φως σε μεγάλη απόσταση και προειδοποιούν τα διερχόμενα πλοία για την ύπαρξη μιας “μύτης” στεριάς στο δρόμο τους. Στον καταπράσινο περίβολο υπάρχουν σημεία που μπορείς να κάτσεις να θαυμάσεις το τοπίο και σίγουρα ζηλεύουμε πολύ την ξεχωριστή αυλή που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του! Βρήκαμε μάλιστα και ένα “κρυφό” πέρασμα προς ένα κομμάτι μικρής παραλίας, το οποίο λειτουργεί σαν έξοδος κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς του πάρκου που βρίσκεται πριν από το σημείο του Φάρου, αλλά σίγουρα είναι και η μικρή ιδιωτική τους παραλία! Και αφού ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε με άλλον τρόπο την ευκαιρία να κλέψουμε λίγο από αυτή την ομορφιά, δώσαμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων,που γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου και σίγουρα σας προτείνουμε να το σημειώσετε στο ημερολόγιο σας και να κάνετε αυτή την διαφορετική βόλτα!   Ακολουθήστε το Ghetto στο instagram για περισσότερες φωτογραφίες όπως αυτή: View this post on Instagram “Κι όταν σαλπάρω στ’ ανοιχτά, κι όταν τα βράχια είναι κοντά, εσύ φως μου να ‘σαι ο φάρος” ?@alexkantt ▪️ ▪️ #ghetto #ghettomag #ghettomagazine #chalkida #lighthouse #drones A post shared by Ghetto Magazine (@ghettomag_) on Jun 29, 2019 at 1:01am PDT  

Με θέα την πόλη της Χαλκίδας και την ακτή του Καράμπαμπα από τη μία, την Αρτάκη και παραλιακά μέχρι τα Πολιτικά από την άλλη και την θάλασσα να απλώνεται τριγύρω, δεν γίνεται να μην ανακηρυχθεί το ομορφότερο σπίτι της πόλης!

Υπάρχει όμως και μια “μικρή” ιδιαιτερότητα που αποκλείει κάθε πιθανότητα ενοικίασης ή αγοράς, αφήνοντας μας με το όνειρο….καθώς αυτό το σπίτι τυγχάνει να είναι ταυτόχρονα και ο Φάρος της Χαλκίδας!

Φωτογραφία: Χριστίνα Τσολάκου

Και μπορεί να μην τρυπώσαμε ακριβώς, αφού ο χώρος ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και απαγορεύεται η είσοδος χωρίς ειδική άδεια, αλλά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων μας δόθηκε η ευκαιρία να μπούμε στο κτίριο του Φάρου, να απολαύσουμε μια μοναδική ξενάγηση από τον φαροφύλακα και φυσικά να χαζέψουμε όσο θέλουμε την υπέροχη θέα!

Φωτογραφία: Χριστίνα Τσολάκου

Στο ισόγειο του Φάρου και σε διπλανές κτιριακές εγκαταστάσεις έχει στηθεί το νοικοκυριό που φιλοξενεί τον φαροφύλακα και την οικογένειά του και δεν διαφέρει σε τίποτα πρακτικά και λειτουργικά από οποιοδήποτε άλλο “κανονικό” σπίτι.

Φωτογραφία: Χριστίνα Τσολάκου

Ο Φαροφύλακας είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των μηχανημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και για τις επισκευές του μηχανισμού  του Φάρου και των φαρικών συστημάτων της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας.

Ανεβαίνοντας όμως την παλιά,στενή,κυκλική σκάλα, βρίσκεσαι στην κορυφή του πέτρινου Φάρου, που θυμίζει κάτι από κάστρο και αντικρίζεις την απόλυτη θέα!

Αφορμή για το χτίσιμο του Φάρου στο σημείο ήταν ένα ναυάγιο. Αυτό επεσήμανε την επικινδυνότητα της περιοχής και ίσως ήταν και η αφορμή για την ονομασία του μέρους “Κακιά Κεφαλή”!

Ο μηχανισμός του Φάρου δεσπόζει στην κορυφή και αποτελείται από έναν φανό που περιστρέφεται γύρω από κάτοπτρα, τα οποία αντανακλούν το φως σε μεγάλη απόσταση και προειδοποιούν τα διερχόμενα πλοία για την ύπαρξη μιας “μύτης” στεριάς στο δρόμο τους.

Φωτογραφία: Χριστίνα Τσολάκου

Στον καταπράσινο περίβολο υπάρχουν σημεία που μπορείς να κάτσεις να θαυμάσεις το τοπίο και σίγουρα ζηλεύουμε πολύ την ξεχωριστή αυλή που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του! Βρήκαμε μάλιστα και ένα “κρυφό” πέρασμα προς ένα κομμάτι μικρής παραλίας, το οποίο λειτουργεί σαν έξοδος κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς του πάρκου που βρίσκεται πριν από το σημείο του Φάρου, αλλά σίγουρα είναι και η μικρή ιδιωτική τους παραλία!

Φωτογραφία: Χριστίνα Τσολάκου

Και αφού ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε με άλλον τρόπο την ευκαιρία να κλέψουμε λίγο από αυτή την ομορφιά, δώσαμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων,που γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου και σίγουρα σας προτείνουμε να το σημειώσετε στο ημερολόγιο σας και να κάνετε αυτή την διαφορετική βόλτα!

 

Ακολουθήστε το Ghetto στο instagram για περισσότερες φωτογραφίες όπως αυτή:

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top