Το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας έβγαλε ένα τραγούδι αγάπης για την βασανισμένη γη

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί», που απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας, αλλά και στις…

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί», που απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας, αλλά και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες διεθνώς.
Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τις ανησυχίες του μαθητικού κόσμου, επιδιώκοντας την ελεύθερη έκφραση των παιδιών και την προβολή της δικής τους ματιάς σε επίκαιρα ζητήματα της κοινωνίας μας.

Φέτος, η θεματική του διαγωνισμού είναι «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη» και εκατοντάδες παιδιά από δεκάδες σχολεία δούλεψαν μαζί για να αποστείλουν ένα ραδιοφωνικό μήνυμα, διάρκειας έως 1′ 30΄΄ ή ένα πρωτότυπο τραγούδι, διάρκειας έως 3 λεπτών.

Το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συμμετέχει με το τραγούδι “Γκρίζα Γη”. 

“Το φτιάξαμε με το βλέμμα στο βέβαιο μέλλον της κλιματικής αλλαγής. Γνωρίζουμε πως πίσω από τους αριθμούς, τα στατιστικά, τις προβλέψεις των επιστημόνων βρίσκονται άνθρωποι και παιδιά που θέλουν να ονειρευτούν, να ερωτευτούν, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Γνωρίζουμε επίσης πως ήδη άνθρωποι είναι ξεριζωμένοι και εξορισμένοι από τους τόπους τους, λόγω του κλίματος, λόγω άλλων ανθρώπων, λόγω του κόσμου μας και το πως είναι φτιαγμένος. Για αυτούς και με αυτούς θέλαμε να πούμε αυτό το τραγούδι, τη μουσική και στίχους του οποίου φτιάξαμε στη Β’ τάξη του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, με την καθοδήγηση και την επιμέλεια της καθηγήτριας μουσικής Δάφνης Σουρνατζή. Στο τραγούδι αλλά και στις ρίμες είναι οι Άννα Μαρία Μάλτση, Ανθή Μπατσούλη, Αρχοντία Πέτσα, το εκπληκτικό beatbox είναι από τον Montazar Alsheweli ενώ μαντολίνο και κιθάρα έπαιξε η Δάφνη Σουρνατζή. Η ηχογράφηση και η παραγωγή του κομματιού έγινε στο στούντιο Μαρσύας.”

Μπορείτε να ακούσετε και να ψηφίσετε το τραγούδι ΕΔΩ.

Η μαθητική κοινότητα εκφράζεται καλλιτεχνικά αναδεικνύοντας τους προβληματισμούς, που εγείρονται από την αλόγιστη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του πλανήτη μας και αγωνίζεται ειρηνικά ενάντια στις απερίσκεπτες ενέργειες που καταστρέφουν τη βιοποικιλότητα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν τη δική τους πρόταση για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, αντιπαραβάλλουν ένα σχέδιο βιωσιμότητας και προτείνουν αυτόν τον νέο τρόπο ύπαρξης και σκέψης που θα διασφαλίζει στους αυριανούς ενήλικες, ένα υγιές και βιώσιμο φυσικό περιβάλλον.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται παράλληλα με το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2020 στην Κέρκυρα και εκεί θα συμμετέχουν δια ζώσης τα «ραδιοφωνικά» σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας. Εντός του προγράμματος της τριήμερης εκδήλωσης περιλαμβάνεται και η Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού με πρωτότυπα μουσικά, θεατρικά δρώμενα νεανικών σχημάτων.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία «Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας – European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Τη δράση υποστηρίζει το ΕΚΟΜΕ Α.Ε..

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top