Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του ANT1 για τις πλημμύρες στην Εύβοια (video)

Το βράδυ της Τρίτης 20 Οκτωβρίου στις 23:30 στο κανάλι του ΑΝΤ1 προβλήθηκε η ερευνητική εκπομπή «SPECIAL REPORT» με τον Τάσο Τέλλογλου, Αντώνη Φουρλή και τη Μαρία Σαράφογλου. Μια Αυγουστιάτικη κακοκαιρία, το καλοκαίρι που πέρασε, ήταν αρκετή για να προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στην Εύβοια. Οι ζημιές ανυπολόγστιες και το νησί μας αλλά και […]

Το βράδυ της Τρίτης 20 Οκτωβρίου στις 23:30 στο κανάλι του ΑΝΤ1 προβλήθηκε η ερευνητική εκπομπή «SPECIAL REPORT» με τον Τάσο Τέλλογλου, Αντώνη Φουρλή και τη Μαρία Σαράφογλου.

Μια Αυγουστιάτικη κακοκαιρία, το καλοκαίρι που πέρασε, ήταν αρκετή για να προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στην Εύβοια. Οι ζημιές ανυπολόγστιες και το νησί μας αλλά και οι συνάνθρωποί μας ακόμα δεν μπορούνα να συνέλθουν από την καταστροφή.

Ο Τάσος Τέλλογλου επιστρέφει με την κάμερα του «Special Report» στην Εύβοια, όπου καταστράφηκαν πάνω από 2.500 σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες, και αναζητά τις αιτίες πίσω από την ανθρώπινη τραγωδία. Με τη βοήθεια ειδικών, τοπικών παραγόντων (μιλάει ο περιφερειάρχης κ. Σπανός και ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Ψαθάς) αλλά και των ανθρώπων που έζησαν την καταστροφή τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Αυγούστου, το «Special Report» προσπαθεί να ρίξει φως στο κατά πόσο η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των καταστροφικών πλημμυρών που «χτυπά» πλέον ολοένα και συχνότερα.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας στην εκπομπή Special Report του ΑΝΤ1 περιηγείται στις πλημμυρισμένες περιοχές της Εύβοιας με τον Τάσο Τέλλογλου. Εξηγεί την εξέλιξη του φαινομένου της πλημμύρας της 9ης Αυγούστου, την καταστροφικότητά του -κυρίως σε επίπεδο υποδομών- και προβλέπει στο μέλλον εντονότερα καιρικά φαινόμενα και αυξημένη τρωτότητα.

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 στην Εύβοια:

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top