Μπορεί να μην είχε να κάνει με φαγητό όμως το περίπτερο που είχε το Επιμελητήριο Εύβοιας στο Street Food Festival ξεχώριζε και μας έκανε πολύ θετική εντύπωση. Ένα περίπτερο που σκοπό είχε την ενημέρωση όλων των επισκεπτών για την Εύβοια.
Οι επισκέπτες που περνούσαν από το περίπτερο είχαν την δυνατότητα να πάρουν ενημερωτικά φυλλάδια για το νησί της Εύβοιας. Μια κίνηση με σκοπό την βοήθεια και την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας καθώς στο φεστιβάλ βρέθηκαν και πολλοί άνθρωποι από την Αθήνα αλλά και από άλλες γειτονικές πόλεις με τη Χαλκίδα.
Επίσης, στο περίπτερο του Επιμελητηρίου μπορούσες να αγοράσεις ένα μοναδικό βιβλίο. Ο πρώτος Γαστρονομικός Χάρτης της Εύβοιας και της Σκύρου, που δημιούργησε το Επιμελητήριο Εύβοιας και παρουσιάζει την γαστρονομία ολόκληρου του Νομού. Είναι μια καταπληκτική δουλειά. Τα έσοδα από την κάθε αγορά του βιβλίου προορίζονται για τις ανάγκες του ΣΑΜΕΕ (Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας).
Τέτοιες κινήσεις είναι άξιες συγχαρητηρίων και βοηθούν στην ανάπτυξη του πολιτισμού στη Χαλκίδα και την Εύβοια αλλά και στον τουρισμό του νησιού μας. Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι που βρίσκονται στο Επιμελητήριο, ξεκινώντας από την πρόεδρο Βούλα Αγιοστρατίτη, αποδεικνύουν έμπρακτα πως στηρίζουν δράσεις που έχουν να κάνουν με την προώθηση του νησιού της Εύβοιας.
Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου