Το νέο εντυπωσιακό γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης

«Τόσο πολλά βιβλία, τόσο λίγος χρόνος». Αυτό είναι το μήνυμα του mural σε τοίχο πολυκατοικίας στο Μεταξουργείο. Το νέο, εντυπωσιακό γκράφιτι της Αθήνας έγινε για το Petit Paris d‘Athènes 2019, την ετήσια μεγάλη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της πόλης. Ο καλλιτέχνης, SimpleG, θέλησε να τιμήσει τον κόσμο των βιβλίων. Ένας ευθύς προβληματισμός την […]

«Τόσο πολλά βιβλία, τόσο λίγος χρόνος». Αυτό είναι το μήνυμα του mural σε τοίχο πολυκατοικίας στο Μεταξουργείο. Το νέο, εντυπωσιακό γκράφιτι της Αθήνας έγινε για το Petit Paris d‘Athènes 2019, την ετήσια μεγάλη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της πόλης.

Ο καλλιτέχνης, SimpleG, θέλησε να τιμήσει τον κόσμο των βιβλίων.

Ένας ευθύς προβληματισμός την εποχή του διαδικτύου. Η τοιχογραφία του βρίσκεται στο Μεταξουργείο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, και είναι μια νοσταλγική προτροπή προς τη φαντασία και τον γραπτό λόγο -κάτι που λείπει σε όλους μας, είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι.

Ο SimpleG gεννήθηκε στο νησί της Χίου το καλοκαίρι του ’95 και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Το 2002 η μετακόμιση της οικογένειάς του σε ένα νοτιοδυτικό προάστιο της Αθήνας, «γεμάτο γκράφιτι και tagιές», όπως o ίδιος σχολιάζει τον έκανε να πιάσει και αυτός για πρώτη φόρα σπρέι στα χέρια του.

Σήμερα, φοιτά στην Σχολή Καλών Τεχνών. Ασχολείται με τα murals από το 2009, ενώ έργα του βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πολλές σόλο και ομαδικές εκθέσεις, από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μέχρι το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως τα Street Art City (Γαλλία), Gargar (Ισπανία), Add More Colors (Μάλτα) και Stray Art Syros (Έλλάδα). Επίσης συνεργάζεται με εταιρίες, φεστιβάλ και οργανισμούς όπως η WWF και η Κιβωτός του Κόσμου.

 

View this post on Instagram

 

@simpleg1 ‘So many books, So little time’ Petit Paris d’ Athènes Metaksourgeio 2019

A post shared by greekstreetart.gr (@greek_street_art) on

 

 

 

Πηγή: athensfinest.com

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top