Το λιμάνι της Σκύρου θα βρεθεί στο Oslo! (pics)

Πρόσκληση δέχτηκε ο πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος ως προσκεκλημένος ομιλητής, στο Ευρωπαϊκό συνέδριο των Green Ports στο Όσλο της Νορβηγίας στις 16-18 Οκτ 2019! Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι και η συν ιδρύτρια του #skyrosproject και από το 2015 συνεργάτης του Λιμενικού Ταμείου, καθηγήτρια περιβάλλοντος, κα Κωνσταντίνα Σκαναβή. Το λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου, μέλος […]

Πρόσκληση δέχτηκε ο πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος ως προσκεκλημένος ομιλητής, στο Ευρωπαϊκό συνέδριο των Green Ports στο Όσλο της Νορβηγίας στις 16-18 Οκτ 2019!

Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι και η συν ιδρύτρια του #skyrosproject και από το 2015 συνεργάτης του Λιμενικού Ταμείου, καθηγήτρια περιβάλλοντος, κα Κωνσταντίνα Σκαναβή. Το λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου, μέλος των 114 Ευρωπαϊκών Eco Ports, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τα μικρά Ευρωπαϊκά λιμάνια στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό συνέδριο για Λιμάνια. Το Λιμάνι της Σκύρου με τις πολύ μικρές δυνάμεις του, προσπαθεί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Από το 2015 το Λ.Τ Σκύρου με την συνεργασία του τμήματος περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και από το 2019 και τα τμήματα Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την επικεφαλής τους καθηγήτρια περιβάλλοντος κα Constantina Skanavis υλοποιούν το πρόγραμμα ΣΚΥΡΟΣ https://skyrosproject.aegean.gr/. Από την έναρξη του προγράμματος, το 2015, εκατοντάδες φοιτήτριες/τες έχουν κάνει την ετήσια πρακτική τους άσκηση στο λιμάνι της Σκύρου, διεξάγουν έρευνες & εργασίες που παρουσιάζονται σε Εθνικά και διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς στους οποίους βραβεύονται, προβάλλοντας τη ΣΚΥΡΟ και το Λιμάνι της. Το πρόγραμμα ΣΚΥΡΟΣ η #skyrosproject έχει ιδρύσει και υλοποιήσει την 1η, 2η, 3η, θερινή ακαδημία περιβαλλοντικών εκπαιδευτών, περιβαλλοντική φροντίδα του λιμένα, διενεργεί τουριστικά παρατηρητήρια και παρατηρητήρια θαλάσσιου τουρισμού και παρέχει περιβαλλοντική εκπαίδευση σε παιδιά 6-13 ετών.

Το πρόγραμμα εισάγει έναν νέο τρόπο πρακτικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όπου οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχοντες δρουν και ως εκπαιδευτές πολιτών, προωθώντας υπεύθυνη περιβαλλοντική συμπεριφορά. Το λιμάνι γίνεται εργαλείο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης καθώς μέσα από το πρόγραμμα η θεωρία γίνεται πράξη σε πραγματικές συνθήκες. Το τουριστικό τμήμα του λιμανιού της Λιναριάς εχει βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία και είναι μέλος των Ευρωπαϊκού δικτύου βραβευμένων μαρίνων TransEurope Marinas. Το λιμάνι της Λιναριάς εφαρμόζει σχέδιο παραλαβής & διαχείρισης καταλοίπων – αποβλήτων πλοίων, σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης ενώ έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί τον πρώτο συμπιεστή ανακυκλώσιμων υλικών σε Ελληνικό λιμάνι.

Η πρόσκληση του προέδρου του Λ.Τ Σκύρου ως εκπροσώπου και ομιλητού εκ μέρους των μικρών ευρωπαϊκών Λιμανιών αποτελεί και μια αναγνώριση στη συνεχιζόμενη προσπάθεια αναβάθμισης του περιβαλλοντικού προφίλ του Λιμανιού. Η παρουσίαση του προέδρου του Λ.Τ Σκύρου αλλά και αυτής της κα Κωσνταντίνας Σκαναβή θα γίνουν στην ενότητα «WHAT CAN SMALL PORTS DO TO INCREASE EFFICIENCY AND DRIVE SUSTAINABILITY OUTCOMES» την 17η Οκτωβρίου στο Felix Conference Centre, Οslo.

 

 

 

Πηγή: pickyourdailynews

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top