Δείπνο Προεδρικό Μέγαρο

Το κρασί από τη Χαλκίδα που δοκίμασε ο Κάρολος στο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου

Ανάμεσα στα κρασιά που προσφέρθηκαν στους υψηλούς καλεσμένους – μεταξύ αυτών και ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας και η σύζυγος του, Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης –…

Ανάμεσα στα κρασιά που προσφέρθηκαν στους υψηλούς καλεσμένους – μεταξύ αυτών και ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας και η σύζυγος του, Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης – στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ήταν και το F – το κρασί που φτιάχνει ο νέος σε ηλικία οινοπαραγωγός Φοίβος Παπαστρατής από το ιστορικό Ληλάντιο Πεδίο, λίγο έξω από την πόλη της Χαλκίδας, ένα κρασί που συνδυάζει αριστοτεχνικά το ασύρτικο με το μοσχάτο.

Το F του νέου οινοπαραγωγού Φοίβου Παπαστρατή επελέγη ανάμεσα στα κρασιά που προσφέρθηκαν στους υψηλούς καλεσμένους στο επίσημο δείπνο για την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ΄21 στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Φοίβος είναι χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μιας νέας γενιάς οινοποιών με ιδιαίτερη προσωπικότητα τεχνικές γνώσεις και απαράμιλλο θάρρος, υπομονή και επιμονή – μιας γενιάς που κατανοεί ότι το κρασί, ένα αριστοκρατικό προϊόν για την εποχή μας, αποτελεί συστατικό στοιχείο του σύγχρονου αστικού πολιτισμού και ένα οργανικό μέρος της ταυτότητας που διαμορφώνει το ανεκτίμητο Οsoft power αυτής της χώρας.

Το νησί της Εύβοιας άλλωστε, είναι ένας τόπος που γεννά καλούς αμπελουργούς και οινοποιούς.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top