Το διαφορετικό καλοκαίρι του 2020 στη Χαλκίδα

Η ζωή στην πόλη τα καλοκαίρια πάντα έχει έναν ξεχωριστό τόνο και ένα δικό της ενδιαφέρον. Το φετινό καλοκαίρι που όλα ήταν πρωτόγνωρα και διαφορετικά η ζωή στην πόλη είχε νέες τάσεις και καινούργιες συνήθειες. Ακολουθούν 9 καινούργια πράγματα που έφερε ο κορονοϊός στην ζωή της πόλης. 1. Περισσότερο περπάτημα και περισσότερο ποδήλατο.  Είναι κάτι […]

Η ζωή στην πόλη τα καλοκαίρια πάντα έχει έναν ξεχωριστό τόνο και ένα δικό της ενδιαφέρον. Το φετινό καλοκαίρι που όλα ήταν πρωτόγνωρα και διαφορετικά η ζωή στην πόλη είχε νέες τάσεις και καινούργιες συνήθειες.

Ακολουθούν 9 καινούργια πράγματα που έφερε ο κορονοϊός στην ζωή της πόλης.

1. Περισσότερο περπάτημα και περισσότερο ποδήλατο. 

Είναι κάτι που ευτυχώς στους περισσότερους έμεινε από την περίοδο της καραντίνας. Εκτός από τις βόλτες στην πόλη αλλά και την σωματική άθληση, άλλαξε και ο τρόπος των μετακινήσεων στην πόλη.

2. Γειτονιές vs Κέντρο: 1-0

Οι γειτονιές της πόλης ζωντάνεψαν ξανά. Ο κόσμος προτιμούσε τα σοκάκια της γειτονιάς για να χαλαρώσει, να κάνει την βόλτα του και να πιει το καφεδάκι του. Στήριξε και τις επιχειρήσεις της γειτονιάς. Το αδιαχώρητο στην παραλία της Παπαθανασίου και στο Κουρέντι. Σφίζει από ζωή η πλατεία στην εκκλησία του Μπαταριά από γονείς και παιδιά, εικόνες που θυμίζουν άλλη εποχή.

3. Cinema Outdoor

Το Cinema το φετινό καλοκαίρ καθιέρωσε κάτι πολύ δυνατό στην παραλία της Χαλκίδας. Κάθε Παρασκευή το Street Οutdoor night είναι το meeting point της πόλης. Με εντελώς streetstyle διάθεση ο κόσμος απολάμβανε το ποτό του έξω στον πεζόδρομο της παραλίας. Μια ασυνήθιστη εικόνα για την διασκέδαση της πόλης.

4. Σε πρώτο πλάνο τα μαγαζιά με αυλές και κήπους

Η ανάγκη να νιώθουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξοχή δίπλα μας το φετινό καλοκαίρι, μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ. Cocktail και φαγητό στην αυλή του Παπαγάλου, ποτό και ωραίες μουσικές βραδιές στον μυστικό κήπο του Mystic αλλά και άφθονη μπίρα στο γρασίδι του Γαλατικού Χωριού με την αύρα της θάλασσας, ήταν οι πρώτες επιλογές στην λίστα του καλοκαιριού.

5. Η Αβάντων με μάσκες

Μία πολύ ασυνήθιστη εικόνα. Να ανεβαίνεις την Αβάντων, να βλέπεις πρόσωπα και να μην τα αναγνωρίζεις. Να βλέπεις μάσκες, και όχι χαμόγελα. Να είστε διστακτικός στην χαιρετούρα σου γιατί δεν ήσουν σίγουρος για το ποιον θα χαιρετούσες.

6. Οι ουρές στα σούπερ μάρκετ 

Για υγειονομικούς λόγους, ο αριθμός των πελατών που μπορούν να βρίσκονται την ίδια στιγμή εντός καταστημάτων ήταν περιορισμένος και έξω από αυτά έβλεπες ουρές που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα δεις. Και ας είχε καύσωνα.

7. Take away cocktail και μπίρα ξανά στο κρηπίδωμα. 

Το take away cocktail ήταν το απόλυτο hit του καλοκαιριού. Και επειδή τα αυστηρά μέτρα στα μαγαζιά λόγω covid περιόριζαν την ελευθερία, cocktail ανά χείρας και βόλτες στην πόλη της Χαλκίδας. Το κρηπίδωμα γέμισε πάλι με παρέες να πίνουν μπίρες και να λένε ιστορίες.

8. Αναβάθμιση του delivery

Η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης για δύο περίπου μήνες δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στις επιχειρήσεις. Αρκετοί μαγαζάτορες προσπάθησαν να περιορίσουν τις απώλειές τους, κάνοντας μεγάλες επενδύσεις στο delivery, μια κίνηση που τους βοήθησε να κρατήσουν τον τζίρο τους σε ικανοποιητικά επίπεδα. Οι ανάγκες για επαγγελματίες διανομείς αυξήθηκαν. Αυτό συνέβη γιατί πολλά καταστήματα, όπως κρεοπωλεία, μανάβικα, παντοπωλεία αλλά και σούπερ μάρκετ ξεκίνησαν να προσφέρουν υπηρεσίες delivery, χωρίς να το έχουν κάνει ποτέ στο παρελθόν. Έτσι, οι μαγαζάτορες αναβάθμισαν και τις υπηρεσίες delivery στην πόλη.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Antreas Rouko

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top