Τι φάση με τις πεταλούδες που γέμισε η Χαλκίδα; (pics)

Από την Δευτέρα παρατηρούμε σ τη Χαλκίδα πολλές, μα πάρα πολλές πεταλούδες. Τις βλέπουμε παντού. Εκατοντάδες πορτοκαλί/καφέ πεταλούδες να πετούν ανάμεσα στα λουλούδια και τα δέντρα. Στην αρχή οι πιο φυσιολογικοί σκέφτηκαν ότι μας ψεκάζουν, άλλοι άνοιξαν βιβλία που έχουν αγοράσει από τον Βελόπουλο μήπως αυτά μιλούν για την «επίθεση» των πεταλούδων, όμως ούτε αυτά […]

Από την Δευτέρα παρατηρούμε σ τη Χαλκίδα πολλές, μα πάρα πολλές πεταλούδες. Τις βλέπουμε παντού. Εκατοντάδες πορτοκαλί/καφέ πεταλούδες να πετούν ανάμεσα στα λουλούδια και τα δέντρα. Στην αρχή οι πιο φυσιολογικοί σκέφτηκαν ότι μας ψεκάζουν, άλλοι άνοιξαν βιβλία που έχουν αγοράσει από τον Βελόπουλο μήπως αυτά μιλούν για την «επίθεση» των πεταλούδων, όμως ούτε αυτά είχαν την λύση.

Και επειδή εδώ στο Ghetto κάνουμε ρεπορτάζ, το ψάξαμε και σας έχουμε την απάντηση. Και όχι (δεν μιλήσαμε με τις ίδιες τις πεταλούδες, όπως μπορεί άλλα site της Χαλκίδας να γράψουν).

Εκατομμύρια πεταλούδες λοιπόν, έκαναν την εμφάνιση τους στον ουρανό της Χαλκίδας και των γύρω περιοχών διανύοντας ένα μεγάλο ταξίδι προς την επιβίωση. Ένα ταξίδι που συμβαίνει κάθε χρόνο και ξεκινά αυτή την περίοδο από τη Βόρειο Αφρική και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

 

Το μεγάλο αυτό ταξίδι  της επιβίωσης ξεκινάει από την Αφρική περνάει από την  Κεντρική Ευρώπη και φτάνει μέχρι την Αγγλία. Τα αίτια της μαζικής αυτής μετανάστευσης είναι οι καιρικές συνθήκες, αλλά και η επιβίωση της πεταλούδας.

 

**Μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια σε ποια περιοχή παρατηρήσατε και εσείς εκατοντάδες πεταλούδες ή να ανεβάσετε την δική σας φώτο που πιθανόν να έχετε τραβήξει από αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top