Τι σχέση έχει η Χαλκίδα με την πόλη Γουχάν που ξεκίνησε ο κοροναϊός; (pics)

Οι πρώτοι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο κοροναϊό ήταν στην πόλη του Γουχάν στην Κίνα, όταν ο ιός μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε για πρώτη φορά, από τα ζώα στους ανθρώπους. Τι είναι αυτό όμως που μπορεί να συνδέει την πόλη της Χαλκίδας με την πόλη της Γουχάν στην μακρινή Κίνα; Η ιστορία ξεκινάει από το […]

Οι πρώτοι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο κοροναϊό ήταν στην πόλη του Γουχάν στην Κίνα, όταν ο ιός μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε για πρώτη φορά, από τα ζώα στους ανθρώπους.

Τι είναι αυτό όμως που μπορεί να συνδέει την πόλη της Χαλκίδας με την πόλη της Γουχάν στην μακρινή Κίνα;

Η ιστορία ξεκινάει από το 2017 όταν αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλκιδέων επισκέφθηκε την πόλη Γουχάν (Wuhan) της Κίνας ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τετραμελής αποστολή του Δήμου Wuhan με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Wang Xiangwang βρέθηκε στη Χαλκίδα και είχαν συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων και συνεργάτες του.

Μάλιστα στα πλαίσια της συνεργασίας και της φιλίας, Χαλκίδα και Γουχάν έχουν αδελφοποιηθεί. Κάτι που μπορούμε να διαβάσουμε και στο Wikipedia.

 

Στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη Χαλκίδα το 2017, ο αντιδήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη του Δήμου της Γιουχάν έκαναν και την βόλτα τους στην πόλη (ελπίζουμε να μην ακούμπησαν παντού).

Από όλες τις πόλεις της Κίνας πάντως, αυτή διαλέξαμε…

 

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: GettyImages

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top