Τι παίζει με όλους αυτούς του υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στη Χαλκίδα;

Η πόλη άρχισε να μπαίνει στο κλίμα των Δημοτικών Εκλογών και κάθε μέρα οι συνδυασμοί ανακοινώνουν έναν – έναν τους υποψηφίους. Βλέπουμε πρόσωπα που έχουν ξαναδοκιμάσει την τύχη τους στο παρελθόν, πρόσωπα που έχουν εκλεγεί ξανά, αλλά το καλύτερο από όλα, είναι το «φρέσκο αίμα» που αποφάσισε να κάνει την προσπάθεια του στην τοπική αυτοδιοίκηση! […]

Η πόλη άρχισε να μπαίνει στο κλίμα των Δημοτικών Εκλογών και κάθε μέρα οι συνδυασμοί ανακοινώνουν έναν – έναν τους υποψηφίους.

Βλέπουμε πρόσωπα που έχουν ξαναδοκιμάσει την τύχη τους στο παρελθόν, πρόσωπα που έχουν εκλεγεί ξανά, αλλά το καλύτερο από όλα, είναι το «φρέσκο αίμα» που αποφάσισε να κάνει την προσπάθεια του στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Φυσικά και θέλουμε να δούμε νέους ανθρώπους να διεκδικούν μια θέση στο Δήμο, καθώς υπάρχει ανάγκη για κάτι καινούργιο από άτομα με όρεξη και μεράκι, αλλά….

Ποια είναι τα κριτήρια που επιλέγονται αυτοί οι  άνθρωποι που στελεχώνουν τους συνδυασμούς  των υποψηφίων Δημάρχων και ποια είναι τα κριτήρια που οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι παίρνουν την απόφαση να κατέβουν στις εκλογές;

Μήπως η επιλογή γίνεται μόνο και μόνο λόγω γνωριμιών και «τοπικής σελεμπριτοσύνης»;

Μήπως οι ίδιοι οι υποψήφιοι θεωρούν την εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ένα βήμα αναγνώρισης και έναν τρόπο απόκτησης followers στο Instagram; Ή μήπως γίνεται το αντίθετο; Δηλαδή επιλέγονται για υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από το εκάστοτε συνδυασμό με κριτήριο τους followers στο instagram;

Γιατί κάποια ονόματα που ανακοινώθηκαν, δεν εξηγούνται με κάποιον άλλο τρόπο και αυτό είναι τρομακτικό, αν σκεφτεί κανείς  τις ανάγκες της Χαλκίδας και το πόσο απαραίτητη είναι μια Δημοτική αρχή, η οποία θα πρέπει να παλέψει για να αλλάξουν πολλά!

Είμαστε μία από τις πιο παραμελημένες πόλεις της επαρχίας (παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ετών), τόσο κοντά στην Αθήνα και τόσο μακριά από κάθε έννοια πολιτισμού, εκσυγχρονισμού, έργων και μέριμνας για τον πολίτη.

Καλή η δημοτικότητα κάποιων προσώπων, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Οι καθημερινές ασχολίες με τα κοινά και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Απαιτούν πολύ τρέξιμο και έχουν μεγάλη «λάτζα» και για αυτούς τους λόγους όσοι επιλέγονται για δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι συμβιβασμένοι με τα «καθήκοντά» τους.

Ελπίζουμε όσους τελικά εκλεχθούν από τους πολίτες της Χαλκίδας, να τους συναντάμε περισσότερο στους δρόμους και εκεί που βρίσκεται η πραγματική ανάγκη, παρά στα social media.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top