Τι μουσική άκουγαν οι αρχαίοι Έλληνες;

Ένας αρχαίος πάπυρος που ανακαλύφθηκε τυχαία στο Λούβρο αποκρυπτογραφεί μελωδίες που όλοι πίστευαν ότι εξαφανίστηκαν για πάντα. Τόσο η ιερή όσο και η κοσμική μουσική φαίνεται πανταχού παρούσα στον αρχαίο ελληνικό αλλά και στους υπόλοιπους πολιτισμούς του κλασικού κόσμου. Αλλά τα τραγούδια, οι ρυθμοί και οι μελωδίες τους έχουν ξεχαστεί. Πώς θα μπορούσε να ακούγεται […]

Ένας αρχαίος πάπυρος που ανακαλύφθηκε τυχαία στο Λούβρο αποκρυπτογραφεί μελωδίες που όλοι πίστευαν ότι εξαφανίστηκαν για πάντα.

Τόσο η ιερή όσο και η κοσμική μουσική φαίνεται πανταχού παρούσα στον αρχαίο ελληνικό αλλά και στους υπόλοιπους πολιτισμούς του κλασικού κόσμου. Αλλά τα τραγούδια, οι ρυθμοί και οι μελωδίες τους έχουν ξεχαστεί. Πώς θα μπορούσε να ακούγεται η μουσική της αρχαιότητας;

Στο παραπάνω ντοκιμαντέρ μουσικολόγοι και μουσικοί αρχαιολόγοι συλλέγουν προσεκτικά ενδείξεις για να δημιουργήσουν μια εικόνα της μουσικής όπως παιζόταν και ακουγόταν χιλιάδες χρόνια πριν. Μέσα από το έργο τους, τα μουσικά όργανα ξαναζωντανεύουν και γραπτά στοιχεία της εποχής αποκρυπτογραφούνται για να αποδώσουν μελωδίες που όλοι πίστευαν ότι εξαφανίστηκαν για πάντα.

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/67zUyG85IQA”]

 

Από ARTE Documentary

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top