Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε το Bio Mechanical Festival και στην τελετή λήξης

Τελευταία πράξη την Τετάρτη 31/7,  για το 3ο Bio Mechanical Festival στο  Μικρό Βαθύ Αυλίδας με την παράσταση «Πηνελοπιάδα: Η ΑυτοΒιοΘανατογραφία μιας Βασίλισσας» σε σκηνοθεσία της Μαρίνας Μέργου και διασκευή tης Μαριάννας Βαλσαμά. Ο Πολιτιστικός χώρος της Αυλίδειας Αρτέμιδας πλημμύρισε από θεατές που έσπευσαν να δουν την τελευταία παράσταση και να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης […]

Τελευταία πράξη την Τετάρτη 31/7,  για το 3ο Bio Mechanical Festival στο  Μικρό Βαθύ Αυλίδας με την παράσταση «Πηνελοπιάδα: Η ΑυτοΒιοΘανατογραφία μιας Βασίλισσας» σε σκηνοθεσία της Μαρίνας Μέργου και διασκευή tης Μαριάννας Βαλσαμά. Ο Πολιτιστικός χώρος της Αυλίδειας Αρτέμιδας πλημμύρισε από θεατές που έσπευσαν να δουν την τελευταία παράσταση και να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Βουλευτής Εύβοιας Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, ο  Αντιπεριφερειάρχης και νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο απερχόμενος δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης, ο Περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου, ο νέος πρόεδρος Χρήστος Τσωμόκος  και ο πρώην πρόεδρος Λευτέρης Λιβαδίτης του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Βαθέος Αυλίδας, εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ, χορηγοί και πλήθος κόσμου. Χαιρέτησαν  η καλλιτεχνική διευθύντρια και σκηνοθέτης Μαρίνα Μέργου που ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης και η πρόεδρος του Θεάτρου Χαλκίδας Μαίρη Μουρσελλά μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης. Στην ομιλία της, κατά το κλείσιμο του Φεστιβάλ η πρόεδρος του Θεάτρου αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης αλλά και του χώρου, όπου αυτή πραγματοποιήθηκε. «Αυτό είναι το Bio Mechanical Festival στον πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος , μια πεταλούδα που ακουμπά  απαλά μέσα σε αυτό τον άξενο τόπο. Που δεν πληγώνει, αλλά ξεχύνεται για να διαδώσει στην πόλη, στον τόπο, στον κόσμο όλο,  μέσα από πράξεις τέχνης, την ύπαρξη του αφανή, του σημαντικού,  του πολύπαθου αυτού μυθικού και ιστορικού τόπου. Μια πεταλούδα με τα πολύχρωμα φτερά της τέχνης».

Αναφερόμενη στο θέμα «Οι Φωνές των Αφανών» πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Με  την θεματική «Οι Φωνές των Αφανών» το Φεστιβάλ κατάφερε να δώσει βήμα σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, έτσι ώστε να εκφραστούν μέσα από την Τέχνη και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.  Φέτος  σε συνέχεια των προηγούμενων 8 χρόνων, το 3ο bio Mechanical festival στον  Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος κατάφερε να κάνει  ένα βήμα παραπάνω,  να εμπλουτίσει και άλλο το πρόγραμμα του να απλωθεί με περισσότερες δράσεις στην πόλη να προσεγγίσει την τοπική κοινωνία της Αυλίδας. Αλλά και να φιλοξενήσει σχήματα και παραγωγές από το εξωτερικό».

Στην πρώτη φάση της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε η παράσταση που εντυπωσίασε για τα νέα στοιχεία θεατρικής παράβασης αλλά και των έξοχων ερμηνειών όλου του Θεάτρου που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του ενώ στη συνέχεια ακολούθησε απονομή αναμνηστικών σε επίσημους και μη, χορηγούς, της διοργάνωσης του Φεστιβάλ και στον πολυμελή θίασο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βεβαιώσεις εθελοντικής προσφοράς σε εθελοντές που δια χειρός της υπεύθυνης της ομάδας Βασιλικής Κοτσανταμπάνη παρέλαβαν και συμβολικό δώρο ως ανάμνηση της προσπάθειας και συμβολής τους. Η βραδιά έκλεισε σε γιορταστικό κλίμα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα ενώ ακολούθησε χορός και συγκινητικές στιγμές μεταξύ των εθελοντών.

Ο πήχης ανέβηκε

Ένα ακόμη Bio mechanical Festival έφτασε στο τέλος του ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη του σκοπού και του οράματος του Θεάτρου Χαλκίδας. Τυχεροί όσοι το παρακολούθησαν, το στήριξαν και εμπνεύστηκαν απ’ αυτό στον βαθμό που του άξιζε.

Ο αντίκτυπος της διοργάνωσης, εκτιμάται ότι αποκρυστάλλωσε θετικά τις δυνατότητες του Θεάτρου Χαλκίδας να οργανώσει ένα πρόγραμμα μεγάλων απαιτήσεων και προσδοκιών. Σύμφωνα με την  γενικότερη εκτίμηση, «τάραξε» τα νερά της Πόλης της Χαλκίδας και της Αυλίδας ενώ το μήνυμά του έφτασε σε όλη την Εύβοια προκαλώντας θετικά σχόλια και αντιδράσεις. Το στοίχημα να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μάζα επισκεπτών, πέτυχε δημιουργώντας έτσι ένα πλαίσιο υψηλής αισθητικής στην συνολική του εικόνα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο προηγούμενων Φεστιβάλ.

Με την παρουσία τους τίμησαν το φεστιβάλ ο Επιτετραμμένος της Ελβετικής Πρεσβείας και ο Πρέσβης της Βραζιλίας. Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και της Ελβετικής Πρεσβεία  και συνδιοργανωτές  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον Ο.Π.Α.Στ.Ε.  τον Δήμο Χαλκιδέων  τον  Δ.Ο.Α.Π.Ε.Χ.  τον Ο.Λ.Ν.Ε. και τον  Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Βαθέως Αυλίδας τον σύλλογο γονέων .

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top