Τα 156 χρόνια εμποροπανήγυρη στη Χαλκίδα μέσα από μία φωτογραφία

Ένας προορισμός, μια γιορτή, μια ιστορία 156 χρόνια εμποροπανήγυρη Χαλκίδας ή αλλιώς το Παζάρι της Αγίας Παρασκευής. Η εμποροπανήγυρη της Χαλκίδας, απόλυτα συνδεδεμένη με τους εκκλησιαστικούς εορτασμούς στη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής και την εμπορική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, αποτελεί μία διοργάνωση από τις ελάχιστες που επιβίωσαν στο πέρασμα του χρόνου, αποτελώντας κομμάτι της παράδοσης […]

Ένας προορισμός, μια γιορτή, μια ιστορία 156 χρόνια εμποροπανήγυρη Χαλκίδας ή αλλιώς το Παζάρι της Αγίας Παρασκευής.

Η εμποροπανήγυρη της Χαλκίδας, απόλυτα συνδεδεμένη με τους εκκλησιαστικούς εορτασμούς στη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής και την εμπορική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, αποτελεί μία διοργάνωση από τις ελάχιστες που επιβίωσαν στο πέρασμα του χρόνου, αποτελώντας κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας.

Έχει συμπληρώνει 156 χρόνια  αδιάλειπτης λειτουργίας, από το μακρινό 1864 που είχε πρωτοξεκινήσει την λειτουργία του.

Φέτος όμως δεν θα λειτουργήσει, καθώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανέβαλαν την διεξαγωγή του.

Παλαιότερα, το Παζάρι βρισκόταν στην πλατεία αγοράς της Χαλκίδας και όχι στο Πάρκο του Λαού που το έχουμε μάθει στην σύγχρονη ιστορία του.

Στην φωτογραφία βλέπουμε το Παζάρι στη Χαλκίδα στη Πλατεία της Εβδομαδιαίας Αγοράς .

Πίσω φαίνεται το κεντρικό κτίριο της αγοράς και πιο αριστερά και πίσω ο πύργος της Σειρήνας.

 

*Την φωτογραφία την βρήκαμε στην σελίδα του facebook Περπατώντας στη Χαλκίδα και την έχει δημοσιεύσει ο Τάσος Πίσχινας. 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top