Τα εμετικά σχόλια μετά τον θάνατο του Νίκου Τσακανίκα είναι μία επικίνδυνη πανδημία

Η είδηση πως ο Νίκος Τσακανίκας βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στην Έξω Παναγίτσα, συγκλονίζει την κοινωνία της Χαλκίδας από εχθές. Ο κύριος Τσακανίκας διατηρούσε μία από τις πιο γνωστές μπουτίκ ρούχων της πόλης, στον πεζόδρομο απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. O Νίκος Τσακανίκας ήταν ένας κανονικός μάγκας που έβγαινε με βαμμένο […]

Η είδηση πως ο Νίκος Τσακανίκας βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στην Έξω Παναγίτσα, συγκλονίζει την κοινωνία της Χαλκίδας από εχθές. Ο κύριος Τσακανίκας διατηρούσε μία από τις πιο γνωστές μπουτίκ ρούχων της πόλης, στον πεζόδρομο απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

O Νίκος Τσακανίκας ήταν ένας κανονικός μάγκας που έβγαινε με βαμμένο ή άβαφο πρόσωπο, ντυμένος όπως προτιμούσε και φώναζε την αλήθεια του. Την έτριβε πάνω στους φόβους μας, ζεμάτιζε τα τιποτένια γεμάτα απαξίωση βλέμματα μας. Αρνήθηκε να φοβηθεί και να κρυφτεί σε μια κλειστή κοινωνία όπως αυτή της Χαλκίδας.

Δεν κρύφτηκε, όπως κρύβονται πίσω από το πληκτρολόγιο κάτι ψευτοπαλικαράδες, κάτι “κυρίες” και νοικοκυραίοι, που στην είδηση ενός θανάτου, μίας δολοφονίας, χωρίς φόβο, χωρίς δισταγμό, χωρίς ενοχές, σχολίασαν ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια κάτω από την είδηση του θανάτου του. Ο δικός μας νους, δεν το χωράει, πως μερικοί βρίζοντας χυδαία και βγάζοντας πολλά (σεξουαλικά κυρίως) απωθημένα και μάλιστα επώνυμα, δημόσια, βρίσκονται δίπλα μας. Στην γειτονιάς μας, στο πάρκο, στην παιδική χαρά, παντού! Είμαστε άθλιοι αν εμμένουμε σε τέτοιου είδους χυδαία σχόλια, πολλά από τα οποία συντάχθησαν από γυναίκες.

Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο εμετικά σχόλια που είδαμε στα social από εχθές, όχι φυσικά για να δείξουμε ανωτερότητα, δεν χρειάζεται άλλωστε, ακόμα και μια αμοιβάδα διαθέτει περισσότερο μυαλό απ’ τους συγκεκριμένους, αλλά για να πάρετε μια -πικρή- γεύση από το τι κυκλοφορεί εκεί έξω και πόσο απέχουμε από την στοιχειωδώς πολιτισμένη κοινωνία. Κι αν είστε τυχεροί, ίσως αναγνωρίσετε κάποιον συγγενή, φίλο, συνάδελφο, γείτονα ή κάποιον που κάνει ευλαβικά τον σταύρο του δίπλα σας στην εκκλησία ώστε να μπορείτε να τον αποφύγετε.

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top