Τα δέκα τραγούδια που θα αφιερώσετε στους ψεύτες!

Πρωταπριλιά σήμερα και το ψέμα έχει την τιμητική του! Όχι, ότι τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου ακούμε και λέμε μόνο αλήθειες, αλλά σήμερα ας πούμε ότι τα ψέματα επιτρέπονται, με κάλυψη την Πρωταπριλιά! Φυσικά εδώ στο Ghetto μας αρέσει να βρίσκουμε θεματικά τραγούδια και το ψέμα είναι μια κατηγορία που έχει απασχολήσει πολλούς στιχουργούς, σε διάφορα είδη μουσικής! Δυνάμωσε τα ηχεία και αφιέρωσε στους ψεύτες λοιπόν! Νίκος Πορτοκάλογλου ΦΑΤΜΕ – Ψέματα (στίχοι – μουσική Νίκος Πορτοκάλογλου) Όταν το ζητάς το ψέμα γιατί καμιά φορά η αλήθεια δεν αντέχεται! Κωνσταντίνος Αργυρός – Ψέματα (στίχοι: Νίκος Καλογερας, Νίκος Δούρος, Γιάννης Πετρίδης – μουσική: Γιάννης Πετρίδης) Μην πιστεύετε στα λόγια μωρέ… να κι ο Κωνσταντίνος έτσι την πάτησε, μέσα στο μυαλό του ήτανε όλα!   Μιχάλης Χατζηγιάννης – Το καλύτερο ψέμα (στίχοι: Νίκος Γρίτσης -μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης) Άλλο λέβελ παραμυθιάσματος για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που όχι απλά ζητάει το ψεματάκι του, αλλά θέλει και το καλύτερο ψέμα που μπορεί να ακούσει…Εντάξει, όσο αντέχει ο καθένας! Άννα Βίση – Ψεύτικα  (στίχοι- μουσική Νίκος Καρβέλας) Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε μισή αλήθεια…οπότε όλα ήταν ψεύτικα, ψεύτικα, ψεύτικααααα! Πυξ-Λαξ – Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας – Ανόητες Αγάπες (στίχοι- μουσικοί Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας) Ανόητες αγάπες, ανόητα φιλιά, λόγια, λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα…. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ! Αντώνης Ρέμος – Δυο Ψέματα (στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος – μουσική: Αντώνης Βαρδής) Όταν πρέπει να πεις ψέματα γιατί η αλήθεια σου δεν έχει νόημα! Και κάπου εδώ ανοίγουμε κι ένα μπουκάλι, Αντώνης Βαρδής αφού… Αλκίνοος Ιωαννίδης – Με τόσα Ψέματα (στίχοι- μουσική Αλκίνοος Ιωαννίδης) Αν το έχεις παρακάνει με τα ψέματα, πως μετά θα μπορέσει κάποιος να σε πιστέψει; Και ο Αλκίνοος αυτό αναρωτιέται… Γιώργος Νταλάρας – Μάνα μου Ελλάς (στίχοι: Νίκος Γκάτσος – μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος) Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…. Ένας ύμνος από τον ποιητή Νίκο Γκάτσο για την Ελλάδα, που μάλλον έχει υπάρξει κομματάκι ψεύτρα! Στράτος Διονυσίου – Ήταν ψεύτικα (στίχοι- μουσική Άκης Πάνου) Ε, τώρα αν την πάτησε κι ένας άντρας σαν τον Στράτο Διονυσίου, τι να πούμε κι εμείς τα γατάκια; Σωκράτης Μάλαμας – ‘Ασε τα ψέματα (στίχοι- μουσική Σωκράτης Μάλαμας) Γιατί κάθε λίστα μου που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει λίγο Μάλαμα! Και στην τελική ο Σωκράταρος το κατάλαβε ότι παίζει ψεματάκι…. https://www.youtube.com/watch?v=HrkSmsdq2jY    

Πρωταπριλιά σήμερα και το ψέμα έχει την τιμητική του! Όχι, ότι τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου ακούμε και λέμε μόνο αλήθειες, αλλά σήμερα ας πούμε ότι τα ψέματα επιτρέπονται, με κάλυψη την Πρωταπριλιά!

Φυσικά εδώ στο Ghetto μας αρέσει να βρίσκουμε θεματικά τραγούδια και το ψέμα είναι μια κατηγορία που έχει απασχολήσει πολλούς στιχουργούς, σε διάφορα είδη μουσικής!

Δυνάμωσε τα ηχεία και αφιέρωσε στους ψεύτες λοιπόν!

Νίκος Πορτοκάλογλου ΦΑΤΜΕ – Ψέματα (στίχοι – μουσική Νίκος Πορτοκάλογλου)

  • Όταν το ζητάς το ψέμα γιατί καμιά φορά η αλήθεια δεν αντέχεται!

Κωνσταντίνος Αργυρός – Ψέματα (στίχοι: Νίκος Καλογερας, Νίκος Δούρος, Γιάννης Πετρίδης – μουσική: Γιάννης Πετρίδης)

  • Μην πιστεύετε στα λόγια μωρέ… να κι ο Κωνσταντίνος έτσι την πάτησε, μέσα στο μυαλό του ήτανε όλα!

 

Μιχάλης Χατζηγιάννης – Το καλύτερο ψέμα (στίχοι: Νίκος Γρίτσης -μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης)

  • Άλλο λέβελ παραμυθιάσματος για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που όχι απλά ζητάει το ψεματάκι του, αλλά θέλει και το καλύτερο ψέμα που μπορεί να ακούσει…Εντάξει, όσο αντέχει ο καθένας!

Άννα Βίση – Ψεύτικα  (στίχοι- μουσική Νίκος Καρβέλας)

  • Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε μισή αλήθεια…οπότε όλα ήταν ψεύτικα, ψεύτικα, ψεύτικααααα!

Πυξ-Λαξ – Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας – Ανόητες Αγάπες (στίχοι- μουσικοί Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας)

  • Ανόητες αγάπες, ανόητα φιλιά, λόγια, λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα…. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!

Αντώνης Ρέμος – Δυο Ψέματα (στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος – μουσική: Αντώνης Βαρδής)

  • Όταν πρέπει να πεις ψέματα γιατί η αλήθεια σου δεν έχει νόημα! Και κάπου εδώ ανοίγουμε κι ένα μπουκάλι, Αντώνης Βαρδής αφού…

Αλκίνοος Ιωαννίδης – Με τόσα Ψέματα (στίχοι- μουσική Αλκίνοος Ιωαννίδης)

  • Αν το έχεις παρακάνει με τα ψέματα, πως μετά θα μπορέσει κάποιος να σε πιστέψει; Και ο Αλκίνοος αυτό αναρωτιέται…

Γιώργος Νταλάρας – Μάνα μου Ελλάς (στίχοι: Νίκος Γκάτσος – μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος)

  • Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…. Ένας ύμνος από τον ποιητή Νίκο Γκάτσο για την Ελλάδα, που μάλλον έχει υπάρξει κομματάκι ψεύτρα!

Στράτος Διονυσίου – Ήταν ψεύτικα (στίχοι- μουσική Άκης Πάνου)

  • Ε, τώρα αν την πάτησε κι ένας άντρας σαν τον Στράτο Διονυσίου, τι να πούμε κι εμείς τα γατάκια;

Σωκράτης Μάλαμας – ‘Ασε τα ψέματα (στίχοι- μουσική Σωκράτης Μάλαμας)

  • Γιατί κάθε λίστα μου που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει λίγο Μάλαμα! Και στην τελική ο Σωκράταρος το κατάλαβε ότι παίζει ψεματάκι….

https://www.youtube.com/watch?v=HrkSmsdq2jY

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top