Τα αποτελέσματα της καραντίνας στην ατμοσφαιρική ρύπανση (pics)

Η ατμοσφαιρική μόλυνση έχει μειωθεί κατά 40% περίπου στις αστικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία των δορυφόρων παρακολούθησης της ατμόσφαιρας. Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Μιλάνο και η Φρανκφούρτη, κατέγραψαν μείωση στα μέσα […]

Η ατμοσφαιρική μόλυνση έχει μειωθεί κατά 40% περίπου στις αστικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία των δορυφόρων παρακολούθησης της ατμόσφαιρας.

Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Μιλάνο και η Φρανκφούρτη, κατέγραψαν μείωση στα μέσα επίπεδα των βλαβερών οξειδίων του αζώτου μέσα σε λίγες μέρες.Εικόνες από το δορυφόρο Sentinel-5 δείχνουν συγκριτικά τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου κατά την περίοδο 14-25 Μαρτίου στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, σε σύγκριση με τον μηνιαίο μέσο όρο των συγκεντρώσεων τπου Μαρτίου του 2019.

«Μερικές από αυτές τις τιμές έχουν μειωθεί περίπου κατά 40%… πρόκειται για δραστική μείωση», είπε στο Reuters ο Josef Aschbacher του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA ). Το διοξείδιο του αζώτου, ένα επιβλαβές αέριο που εκπέμπεται από αυτοκίνητα και εργοστάσια, κατηγορείται για ορισμένες αναπνευστικές και καρδιακές παθήσεις.

Σχεδόν κάθε Ευρωπαίος που κατοικεί στην πόλη εκτίθεται σε επίπεδα ρύπανσης που υπερβαίνουν τα υγιή επίπεδα, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) του 2019.

 

 

 

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top