Συνέντευξη: Οι Opera Chaotique μιλούν στο GHETTO

Τα Black Box Live Sessions είναι μια πρωτοποριακή νέα σειρά συναυλιών που οργανώνεται από την Be With και εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Χαλκίδα, παρουσιάζοντας κάποιους από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών από πειραματική jazz, ambient ηλεκτρονική μουσική, americana και dark cabaret music.  Το πρώτο Black Box Live Sessions πραγματοποιείται […]

Τα Black Box Live Sessions είναι μια πρωτοποριακή νέα σειρά συναυλιών που οργανώνεται από την Be With και εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Χαλκίδα, παρουσιάζοντας κάποιους από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών από πειραματική jazz, ambient ηλεκτρονική μουσική, americana και dark cabaret music.  Το πρώτο Black Box Live Sessions πραγματοποιείται στο Θέατρο Περί Τεχνών στις 10 Νοεμβρίου με τους Opera Chaotique να επιστρέφουν στην Χαλκίδα με μία καινούρια ελληνόφωνη παράσταση εμπνευσμένη από Έλληνες ποιητές. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ.

Εμείς μιλήσαμε με τους Opera Chaotique και σας παρουσιάζουμε την συνέντευξή τους…

– Πώς βγήκε το όνομα Opera Chaotique;

Η παράσταση μας είχε αρκετά είδη μέσα και ήταν αρκετά χαοτική εξαρχής, και φλέρταρε με το χιούμορ και την σκοτεινή ατμόσφαιρα, είχε και στοιχεία όπερας μέσα, οπότε σκεφτήκαμε ως την καλύτερη λύση αυτό το όνομα, τώρα η ιστορία θα κρίνει αν κάναμε σωστά ή όχι.

 

– Η «Κρυφή ζωή των ποιητών» είναι η θεματική του live σας που θα δούμε και στη Χαλκίδα. Γιατί επιλέξατε αυτό το θέμα;

Η παράσταση μας ονομάζεται “Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες” και στο δεύτερο μισό θα παρουσιάσουμε μέρος της περσινής μας παράστασης Η Κρυφή Ζωή των Ποιητών. Τα θέματα τα επιλέγουμε από αυτά που μας εκφράζουν εμάς ως καλλιτέχνες και θέλουμε να δίνουμε μια διαφορετική πνοή και σε άλλες μορφές τέχνης που μας ελκύουν.

 

– Μουσική παράσταση με μεγάλη διαδραστικότητα  με το κοινό. Είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν τα live σας;

Σαφώς, το κοινό συμμετέχει, δεν θέλουμε να το αφήνουμε ανενεργό, είναι το βασικό χαρακτηριστικό μας και κάτι που μας βγαίνει εκ φύσεως, πάντα θέλουμε ο κόσμος που θα έρθει να νιώθει μια ζεστασιά και χαλαρότητα, άλλωστε ότι κάνουμε έχει μιας μορφής κουλτουριάρικης ζεστασιάς, και εύκολα ο οποιοσδήποτε μπορεί να περάσει ένα όμορφο βράδυ.

 

-Είναι τολμηρό σε μία μουσική παράσταση να συνδέσει κάποιος όλα αυτά τα είδη μουσικής μαζί.. Και εσείς το τολμάτε..

Αν δεν τολμάς δεν κερδίζεις, και ο τολμών νικά όπως έλεγαν οι πρόγονοι μας, ας τους ακούσουμε σε κάτι τουλάχιστον, γιατί τα περισσότερα τα έχουμε ξεχάσει. Πάντως, συμβαίνει επίσης επειδή θεωρούμε ότι το κάνουμε καλά και με αξιοπρέπεια σε όλα τα είδη, όχι μόνο επειδή μας αρέσει.

 

– Πως ήρθε η επιλογή της πόλης της Χαλκίδας για να παρουσιάσετε το show σας;

Έχουμε παίξει κι άλλες φορές στην Χαλκίδα, τώρα με αφορμή το Black Box Session είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε το πρώτο σχήμα που θα εμφανιστεί σε αυτό το ενδιαφέρον εγχείρημα, και μάλιστα θα είναι και η πρώτη παρουσίαση του νέου μας show στην Ελλάδα, μετά από ένα μήνα στην Ιταλία και μια εμβόλιμη στο Κατάρ.

 

– Τι να περιμένει το κοινό που θα έρθει να σας δει στις 10 Νοεμβρίου στο Θέατρο Περί -Tεχνών;

Ελπίζουμε να καταφέρουμε να περάσουμε όλα τα συναισθήματα που θέλουμε στο κοινό, πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα, θα έχουμε από μαγικές καμηλοπαρδάλεις και ελέφαντες εως αόρατες ημίγυμνες χορεύτριες που θα ενθουσιάσουν με τον θελκτικό χορό τους, λουλούδια στη σκηνή, θα φορέσουμε τις μάσκες μας, θα γελάσουμε και θα περάσουμε ένα υπέροχο βράδυ.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top