Στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού και Τέχνης ΑμεΑ σύλλογος από την Εύβοια

Η Dagipoli Dance Co σε συνεργασία με τη Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ, συνδιοργάνωσαν και έφεραν ομάδες χορού και θεάτρου -στο Ίδρυμα Κακογιάννης- που απαρτίζονταν από επαγγελματίες και ερασιτέχνες με διαφορετικές αναπηρίες…

Η Dagipoli Dance Co σε συνεργασία με τη Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ, συνδιοργάνωσαν και έφεραν ομάδες χορού και θεάτρου -στο Ίδρυμα Κακογιάννης- που απαρτίζονταν από επαγγελματίες και ερασιτέχνες με διαφορετικές αναπηρίες και μη, από την Πορτογαλία με τους VOARTE, Ισπανία και Γαλλία με τους HABRA QUE PONERSE CACHAS, Γερμανία και Πολωνία με την MASKA, καθώς και οι Ελληνικές ομάδες «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός», «Εκτός δρόμου», «Δρυάδες εν Πλω»  οι οποίες «δούλεψαν» με το σώμα τους και πειραματίστηκαν με την κίνηση, χόρεψαν και παρουσίασαν ότι η αναπηρία δε θέτει όρια και φραγμούς & έκλεψαν την παράσταση με τις μοναδικές τους εμφανίσεις.

 

Η ομάδα Εκφραστικής Κίνησης του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός» με τον Ανδρέα Κολίσογλου συμμετείχε στο 1ο διήμερο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ τέχνης & αναπηρίας. Παρουσίασε τα τα «Ανδρείκελα» του Καρυωτάκη σε διδασκαλία και χορογραφία Ανδρέα Κολίσογλου. μας Απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τους παριστάμενους που εντυπωσιάστηκαν από τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από ΑμεΑ και εθελοντές. Θεωρείται στο είδος αυτό της αναπηρίας όχι μόνο πρωτοποριακή αλλά σχεδόν μοναδική στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε παραστάσεις, workshops και ένα συμπόσιο, όπου συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κ.ά. με διεθνή εκπροσώπηση, οι οποίοι συναντήθηκαν και μοιράστηκαν  τη γνώση και τις εμπειρίες τους σε ένα φεστιβάλ τέχνης & αναπηρίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Μέσα από αυτό το 2ήμερο φεστιβάλ οι καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να μας παρασύρουν στους δικούς τους ρυθμούς, σε ένα από τα ωραιότερα θεάματα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα!

 

Συμμετείχαν:

Ανδρώνη Ιωάννα, Γαβριήλ Μαριάννα, Γούναρη Εύα, Γραμματικός Βασιλης ,Δροσάτος Νίκος, Κατσώνη Νίκη, Κατσώνης Χρήστος, Κονοβέση Γιώτα, Κοττάς Αλέξης, Μαντάς Νίκος, Μαχαίρα Αντωνιάννα, Μπερμπάτη Βίκυ, Μιχαηλίδης Γιώργος, Μιχελής Βαγγέλης, Ναυροζίδης Λευτέρης, Ραγιά Μαριλενα, Ροδά Άννα, Ντουλλελάρη Μέγκυ, Ξύδη Μαρία ,Στάμου Θανάσης, Στούπα Μαρία, Ταμπουρατζής Κωνσταντίνος, Τσιμπούνης Αλέκος, Τζιγιάννη Βασιλική, Τσότζολα Βάσω.

Διδασκαλία και Χορογραφία Ανδρέα Κολίσογλου

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top