Στο νοσοκομείο Χαλκίδας δεν υπάρχει εξοπλισμός για τον κορονοϊό ούτε μάσκες για τα χειρουργεία

Εχθές είδε το φως της δημοσιότητας μία επιστολή από το Νοσοκομείο της Χαλκίδας που αρχικά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Βέβαια όσο το διάβαζες ξανά και ξανά, συνειδητοποιούσες πως μιλάμε για το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο αντί να στηρίζεται και να αναβαθμίζεται κάθε χρόνο αυτό υποβαθμίζεται! Από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας καταγγέλλουν τα […]

Εχθές είδε το φως της δημοσιότητας μία επιστολή από το Νοσοκομείο της Χαλκίδας που αρχικά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Βέβαια όσο το διάβαζες ξανά και ξανά, συνειδητοποιούσες πως μιλάμε για το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο αντί να στηρίζεται και να αναβαθμίζεται κάθε χρόνο αυτό υποβαθμίζεται!

Από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας καταγγέλλουν τα ακόλουθα:

Σας ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, παρά τις καθημερινές υποσχέσεις για προμήθεια υλικού , έχουμε έλλειψη ειδικού εξοπλισμού για covid 19 (ειδικές στολές, γυαλιά, μάσκες FEP3), και δυστυχώς από χθες έχουμε και έλλειψη από χειρουργικές μάσκες (δεν έχουμε ούτε για τις χειρουργικές επεμβάσεις). Ζητήθηκε από το προσωπικό να κατασκευάσει χάρτινες ή υφασμάτινες.
Περιμένουμε τον covid 19, ράβοντας μάσκες.

Σε ένα γενικό δημόσιο νοσοκομείο ενός νομού που μετράει περίπου 210 χιλιάδες κατοίκους δεν υπάρχουν χειρουργικές μάσκες ούτε καν για τις χειρουργικές επεμβάσεις!! Ο ειδικός εξοπλισμός για covid 19 φαντάζει μεγάλη πολυτέλεια σε αυτή την περίπτωση.

Και κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε πως είναι επιτακτικά τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και καλώς τα λαμβάνει, είναι ακόμα πιο επιτακτική όμως, η ανάγκη στήριξης και άμεσης αναβάθμισης του Ε.Σ.Υ. Να βρει η κυβέρνηση τους οικονομικούς πόρους ώστε να γίνουν αρχικά τα άκρως απαραίτητα στα νοσοκομεία. Θα ήταν πολύ προτιμότερο από το να περιμένει βοήθεια από τους εθελοντές ή να ζητάει από το προσωπικό ενός νοσοκομείου να κατασκευάσει χάρτινες ή υφασμάτινες μάσκες!

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί σε μία πιθανή μεγάλη έξαρση του ιού σε μία πόλη όπως τη Χαλκίδα ή ακόμα και σε αυτή, και εκατοντάδες κόσμου να τρέχει σε ένα νοσοκομείο που δεν έχει ούτε μάσκες για χειρουργεία…

 

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top