Στον ουρανό η «Πανσέληνος της Φράουλας» – Εικόνες από τη Χαλκίδα και την Εύβοια

Η Πανσέληνος του Ιουνίου, γνωστή και ως «Πανσέληνος της Φράουλας» ανέτειλε χθες το βράδυ στον ουρανό, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες. Ο φυσικός δορυφόρος της Γης μεσουράνησε τα ξημερώματα, δίνοντας την ευκαιρία σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους να απαθανατίσουν τη λάμψη της. Instagram και Facebook γέμισαν από αναρτήσεις με πρωταγωνιστή το φεγγάρι που βρίσκεται μόλις ένα δευτερόλεπτο φωτός μακριά από τον πλανήτη μας (σ.σ το φως κάνει περίπου ένα δευτερόλεπτο για να φτάσει από την επιφάνειά του στη Γη). Η επόμενη πανσέληνος θα ταξιδέψει στον νυχτερινό ουρανό της Γης στις 16 Ιουλίου ενώ το αυγουστιάτικο φεγγάρι θα μας επισκεφθεί ανήμερα τον δεκαπενταύγουστο.       View this post on Instagram A post shared by Ghetto Magazine (@ghettomag_) on Jun 15, 2019 at 4:17pm PDT

Η Πανσέληνος του Ιουνίου, γνωστή και ως «Πανσέληνος της Φράουλας» ανέτειλε χθες το βράδυ στον ουρανό, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες.

Ο φυσικός δορυφόρος της Γης μεσουράνησε τα ξημερώματα, δίνοντας την ευκαιρία σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους να απαθανατίσουν τη λάμψη της. Instagram και Facebook γέμισαν από αναρτήσεις με πρωταγωνιστή το φεγγάρι που βρίσκεται μόλις ένα δευτερόλεπτο φωτός μακριά από τον πλανήτη μας (σ.σ το φως κάνει περίπου ένα δευτερόλεπτο για να φτάσει από την επιφάνειά του στη Γη).

Η επόμενη πανσέληνος θα ταξιδέψει στον νυχτερινό ουρανό της Γης στις 16 Ιουλίου ενώ το αυγουστιάτικο φεγγάρι θα μας επισκεφθεί ανήμερα τον δεκαπενταύγουστο.

Πισσώνας Ευβοίας – © Δημήτρης Μάλλιαρης – Η Σελήνη στο 99,9% της φωτεινότητας της, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κοντινή σύνοδο με τον πλανήτη Δία. Στην εικόνα διακρίνονται 3 από τους 4 μεγαλύτερους δορυφόρους του Δία. Από αριστερά προς τα δεξιά, η Καλλιστώ, ο Γανυμήδης και η ηφαιστειογενής Ιώ. Η παγωμένη Ευρώπη, ήταν “κρυμμένη” πίσω από τον Δία τη στιγμή που έγινε η λήψη.

 

Πισσώνας Ευβοίας © Δημήτρης Μάλλιαρης – Η Σελήνη στο 99,7% της φωτεινότητάς της, την στιγμή που ανατέλλει πάνω από την κορυφογραμμή του Ευβοϊκού Ολύμπου.

 

Χαλκίδα © Απόστολος Στεργίου

 

View this post on Instagram

A post shared by Ghetto Magazine (@ghettomag_) on

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top