Στη Χαλκίδα “ζωντανεύουν” οι μνήμες της Μικράς Ασίας

Το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος Αμαρύνθου, μετά από παραστάσεις που έδωσε διαδοχικά σε Καλλιθέα, Αμάρυνθο, Ερέτρια, Καθενοί – “Θέατρο Ελαιών”, Χαλκίδα – “Παντοπωλείο 1922”, Αλιβέρι, στο καλλιμάρμαρο θέατρο Σέττας “Ν. Παπακωνσταντίνου”, στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, και στο δήμο Περιστερίου, παρουσιάζει τώρα το έργο ξανά στη Χαλκίδα -στο θέατρο “Περί-Τεχνών”. «Η πόλη που κάηκε μας κατοικεί», θεατρική μορφή, […]

Το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος Αμαρύνθου, μετά από παραστάσεις που έδωσε διαδοχικά σε Καλλιθέα, Αμάρυνθο, Ερέτρια, Καθενοί – “Θέατρο Ελαιών”, Χαλκίδα – “Παντοπωλείο 1922”, Αλιβέρι, στο καλλιμάρμαρο θέατρο Σέττας “Ν. Παπακωνσταντίνου”, στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, και στο δήμο Περιστερίου, παρουσιάζει τώρα το έργο ξανά στη Χαλκίδα -στο θέατρο “Περί-Τεχνών”.

«Η πόλη που κάηκε μας κατοικεί», θεατρική μορφή, βασίζεται στα έργα «Κοινός λόγος» της ‘Ελλης Παπαδημητρίου, ένα συνταρακτικό αφηγηματικό οδοιπορικό της καταστροφής της Σμύρνης, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες ανωνύμων γυναικών. Ο λόγος τους αληθινός, ανθρώπινος, λυτρωτικός, λειτουργεί ως αντίδωρο μνήμης και δημιουργεί ένα γλυκομάτωμα στην καρδιά του θεατή.

Και στην «Ιστορία ενός αιχμαλώτου» του Στρατή Δούκα, το συγκλονιστικό χρονικό, όπου με λόγο απλό και αστόλιστο, περιεκτικό και πυκνό εξιστορούνται τα τρομαχτικά περιστατικά, τα βάσανα και οι ταλαιπωρίες που πέρασε αυτός ο αιχμάλωτος και οι συνάδελφοί του, στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τις Μικρασιάτισσες γυναίκες ερμηνεύουν:

Μάντω Μπόικου, Μαρία Σιλβέστρου, Μαριαλένα Λίζου, Κρυσταλλία Μπουραζά, Παυλίνα Κοριατοπούλου, Δήμητρα Τσάλλα, Μαρίνα Κακαβά, Θεανώ Τσακιρίδου, Βάσια Κακόγιαννη.

Την «Ιστορία ενός αιχμαλώτου» ερμηνεύουν: ο Αντώνης Λαζάρου, και ο Δημήτρης Μουσελίμης,

Συντελεστές της παράστασης:

Δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Παπανάγνου Σκηνικά, κοστούμια: Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος

Μουσική επιλογή: Μάντω Μπόικου

Τραγούδι: Μαρίνα Κακαβά, Βάσια Κακόγιαννη.

Σόλο βιολί: η 11χρονη Αλίκη Συρμακέζη

Σκηνική φροντίδα: Δημήτρης Καραδήμος

 

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα 7:00 μ. μ.

Θέατρο “Περί-Τεχνών” Χαλκίδα

Τηλ. Κρατήσεων : 6934714425

Ενίσχυση συλλόγου 5 ευρώ

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top