Στη Σκύρο η πρώτη πρέσα ανακυκλώσιμων σε λιμάνι της Ελλάδας (pics)

Στο λιμάνι της Λιναριάς στη Σκύρο τοποθετήθηκε ο πρώτος ηλεκτρικός συμπιεστής ανακυκλώσιμων υλικών σε λιμάνι στη χώρα μας και μάλιστα τέθηκε πριν λίγες ημέρες σε δοκιμαστική λειτουργία. Στο τέλος της διαδικασίας θα εξάγεται ένας δεμένος κύβος ανακυκλώσιμων διαστάσεων περίπου 80Χ80 εκατοστά. Η χωρητικότητα των κάδων είναι λίγο μικρότερη από ένα συμβατικό κάδο σκουπιδιών και όσο συμπιέζεις τόσο μικραίνει ο όγκος τους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου θα εισπράττει χρήματα από την εταιρεία ανακύκλωσης που θα διαχειριστεί το ανακυκλώσιμο υλικό. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο “SKYROS PROJECT”, ένα σπουδαίο αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο Δημόσιων φορέων, του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρόκειται για το πολυβραβευμένο πρόγραμμα που ιδρύθηκε από τη διευθύντρια του εργαστηρίου περιβαλλοντικής επικοινωνίας & εκπαίδευσης, καθηγήτρια περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνα Σκαναβή και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου Κυριάκο Αντωνόπουλο. Αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του εγχειρήματος.     Πηγή: greenagenda.gr

Στο λιμάνι της Λιναριάς στη Σκύρο τοποθετήθηκε ο πρώτος ηλεκτρικός συμπιεστής ανακυκλώσιμων υλικών σε λιμάνι στη χώρα μας και μάλιστα τέθηκε πριν λίγες ημέρες σε δοκιμαστική λειτουργία.

Στο τέλος της διαδικασίας θα εξάγεται ένας δεμένος κύβος ανακυκλώσιμων διαστάσεων περίπου 80Χ80 εκατοστά.

Η χωρητικότητα των κάδων είναι λίγο μικρότερη από ένα συμβατικό κάδο σκουπιδιών και όσο συμπιέζεις τόσο μικραίνει ο όγκος τους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου θα εισπράττει χρήματα από την εταιρεία ανακύκλωσης που θα διαχειριστεί το ανακυκλώσιμο υλικό.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο “SKYROS PROJECT”, ένα σπουδαίο αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο Δημόσιων φορέων, του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρόκειται για το πολυβραβευμένο πρόγραμμα που ιδρύθηκε από τη διευθύντρια του εργαστηρίου περιβαλλοντικής επικοινωνίας & εκπαίδευσης, καθηγήτρια περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνα Σκαναβή και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου Κυριάκο Αντωνόπουλο.

Αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του εγχειρήματος.

 

 

Πηγή: greenagenda.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top