Στη Ριτσώνα, οι γυναίκες πρόσφυγες “υφαίνουν” τις ιστορίες τους.

Από τον Μάρτιο του 2016, λειτουργεί στην περιοχή της Ριτσώνας, σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της αεροπορίας, το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις πατρίδες και τα σπίτια τους, όταν κινδύνευε η ζωή τους, έχουν βρει καταφύγιο στα κοντέινερ του Κέντρου Φιλοξενίας. Το Ghetto Magazine ήρθε σε επαφή με την Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στη Ριτσώνα, […]

Από τον Μάρτιο του 2016, λειτουργεί στην περιοχή της Ριτσώνας, σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της αεροπορίας, το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

Άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις πατρίδες και τα σπίτια τους, όταν κινδύνευε η ζωή τους, έχουν βρει καταφύγιο στα κοντέινερ του Κέντρου Φιλοξενίας.

Το Ghetto Magazine ήρθε σε επαφή με την Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στη Ριτσώνα, Πέπη Παπαδημητρίου και μας έδωσε όλες τις πληροφορίες για μια σημαντική δράση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη.

Οι γυναίκες πρόσφυγες που ζουν εκεί, δημιούργησαν μαζί με τη βοήθεια του προσωπικού και των εθελοντών, την “Love Welcomes”, την πρώτη κοινωνική επιχείρηση στη Ριτσώνα,με υπεύθυνες του project τις εθελόντριες Έλλη Βάθη και Abi Hewit!

Χρησιμοποιώντας υλικά, στα οποία περιλαμβάνεται και νήμα από τα σωσίβια που φορούν οι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Ελλάδα, υφαίνουν τις ιστορίες τους στις ίνες καθενός από τα χαλάκια καλωσορίσματος και τις τσάντες που δημιουργούν.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου, από τις 11 πμ ως τις 5μμ , οργανώνουν στη Δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας, στο Female Friendly Space, ένα παζάρι όπου θα διαθέσουν τα προϊόντα τους και του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση των λεωφορείων με τα οποία μετακινούνται στην Αθήνα και τα οποία επί της ουσίας είναι η σύνδεση τους με τον έξω κόσμο μιας και η Ριτσώνα είναι ένα μέρος απομονωμένο και χωρίς συγκοινωνία.

Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, καθώς πέρα από μια δημιουργική δραστηριότητα που απασχολεί ευχάριστα τις γυναίκες αυτές, είναι σημαντικό να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα της μετακίνησης, ώστε να μην μείνουν “καταδικασμένοι” στην απομόνωση της περιοχής της Ριτσώνας και να μπορέσουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top