Στην Ερέτρια το διεθνές φεστιβάλ κλασικού δράματος 2019!

Διεθνές φεστιβάλ κλασικού δράματος, θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας τον Αύγουστο, σε συνεργασία με το Meetculture της Σαγκάης. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Meetculture, πολιτιστικό θεσμό της Σαγκάης, σχεδιάζεται η παραγωγή και παρουσίαση δράματος της Κινεζικής Όπερας, σε ελληνική μετάφραση και με συμμετοχή στην ερμηνεία ελλήνων και κινέζων ηθοποιών και μουσικών. Ακόμη, σε […]

Διεθνές φεστιβάλ κλασικού δράματος, θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας τον Αύγουστο, σε συνεργασία με το Meetculture της Σαγκάης.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Meetculture, πολιτιστικό θεσμό της Σαγκάης, σχεδιάζεται η παραγωγή και παρουσίαση δράματος της Κινεζικής Όπερας, σε ελληνική μετάφραση και με συμμετοχή στην ερμηνεία ελλήνων και κινέζων ηθοποιών και μουσικών.

Ακόμη, σε συνεννόηση με το Meetculture, θα διοργανωθεί την ίδια περίοδο καλοκαιρινό σχολείο αρχαίου ελληνικού δράματος, το οποίο θα παρακολουθήσουν 20 – 30 άτομα από την Κίνα.

Σημειώνεται, ότι στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας, πραγματοποιήθηκε πέρυσι το Σεπτέμβρη, πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος, με τις παραστάσεις Ελένη, του Ευριπίδη, Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή και Πέρσες, του Αισχύλου, από το κέντρο κλασικού δράματος και θεάματος – KEΔΡΑ, του Πάντειου πανεπιστημίου.

Ο δήμος Ερέτριας σχεδιάζει να αναβαθμίσει το φεστιβάλ, περιλαμβάνοντας αρχαία ελληνικά αλλά και κλασικά έργα, σε ένα μόνιμο ετήσιο διεθνή θεσμό.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ θα είναι του δήμου Ερέτριας, σε συνεργασία με το κέντρο κλασικού δράματος & θεάματος – ΚΕΔΡΑ, του Παντείου πανεπιστημίου, το υπουργείο πολιτισμού και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top