Σπάνιο και υπέροχο πλάσμα – Η μικρή πουά ζέβρα που απαθανατίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μωρό ζέβρας με βούλες αντί για τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις, εντοπίστηκε στην Κένυα. Ο φωτογράφος Frank Liu απαθανάτισε το ασυνήθιστο μωρό μαζί με την οικογένειά του σε πεδιάδες…

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μωρό ζέβρας με βούλες αντί για τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις, εντοπίστηκε στην Κένυα.

Ο φωτογράφος Frank Liu απαθανάτισε το ασυνήθιστο μωρό μαζί με την οικογένειά του σε πεδιάδες την περασμένη εβδομάδα, ενώ έψαχνε για ρινόκερους στο εθνικό πάρκο Maasai Mara της Κένυας.

Εκτιμάται ότι το μικρό αρσενικό είχε γεννηθεί πριν από λίγες μέρες και δείχνει να είναι υγιές εκτός από πανέμορφο.

Ο Liu δημοσίευσε τις φωτογραφίες της ζέβρας στο Instagram ενώ είπε πως της έχουν δώσει το όνομα Tira.

Ο Τira είναι μελανωτική ζέβρα, που σημαίνει ότι οι ρίγες της δεν σχηματίστηκαν σωστά λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας που επηρεάζει την παραγωγή μελανίνης. Τέτοιες ζέβρες εντοπίζονται στο φυσικό περιβάλλον κάθε λίγα χρόνια, ενώ είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί ενήλικο ζώο.

Το μοτίβο στις ρίγες κάθε ζέβρας είναι μοναδικό, αν και για τους επιστήμονες το ιδιαίτερο αυτό γνώρισμα παραμένει ακόμα ένα μυστήριο της εξέλιξης.

View this post on Instagram

A post shared by Frank Liu (@frankliuphotography) on

 

 

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top