Σε ποια ηλικία κάνουν σεξ για πρώτη φορά οι Millennials;

Τα τελευταία χρόνια πολλοί πιστεύουν πως όσοι ανήκουν στην γενιά των Millennials είναι σεξουαλικά ενεργοί από πολύ μικρότερες ηλικίες από τη γενιά των γονιών τους. Η εικόνα όμως που μπορεί να έχουν κάποιοι γι αυτούς, φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα αφού μια νέα έρευνα που εστιάζει στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκουπ (18 έως 34 ετών) […]

Τα τελευταία χρόνια πολλοί πιστεύουν πως όσοι ανήκουν στην γενιά των Millennials είναι σεξουαλικά ενεργοί από πολύ μικρότερες ηλικίες από τη γενιά των γονιών τους.

Η εικόνα όμως που μπορεί να έχουν κάποιοι γι αυτούς, φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα αφού μια νέα έρευνα που εστιάζει στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκουπ (18 έως 34 ετών) έρχεται να αποδείξει πως η πρώτη σεξουαλική επαφή έρχεται για τους Millennials σε ηλικίες σημαντικά μεγαλύτερες από ότι στο παρελθόν.

Για την ακρίβεια η έρευνα που εκπονήθηκε σε δείγμα 16.000 ατόμων δείχνει πως 1 στα 8 άτομα αυτής της γενιάς φτάνουν την ηλικία των 26 ετών χωρίς να έχουν κάνει ποτέ σεξ.

Οι ερευνητές στο πλαίσιο του Next Steps Ρroject, εστίασαν σε άτομα έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1989 και του 1990 παρακολουθώντας την εξέλιξή τους από την ηλικία των 14 ετών ενώ υπεύθυνο για την εκπόνηση της έρευνας είναι το University College του Λονδίνου.

Η υπερέκθεση στην πορνογραφία και ο «φόβος της οικειότητας», εκτιμάται πως είναι από τους βασικούς παράγοντες που τα άτομα των συγκεκριμένων ηλικιών αποφεύγουν την σεξουαλική επαφή σε μικρότερες ηλικίες, όπως επισημαίνει η ψυχοθεραπεύτρια, Susanna Abse.

«Οι γυναίκες είναι διαρκώς έτοιμες [για σεξ] και έχουν πανέμορφα σφιχτά κορμιά και οι άνδρες είναι σε μόνιμη στύση. Αυτό είναι αποθαρρυντικό για τους νέους» σχολίασε στους Times της Κυριακής αναφορικά με τις προσλαμβάνουσες της συγκεκριμένης γενιάς για το σεξ, εξαιτίας της πληθώρας διαθέσιμου πορνογραφικού υλικού.

Επιπροσθέτως, ένα 12,5% δεν έχει κάνει ποτέ σεξ ενώ η έρευνα έδειξε πως ένα ποσοστό άνω του 90% εκείνων που έχουν κάνει σεξ, είχαν την πρώτη τους εμπειρία σε ηλικία 19 ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ένα ποσοστό του 1% έκανε σεξ για πρώτη φορά σε ηλικίες μεταξύ 23 και 26 ετών.

 

 

 

 

Πηγή:huffingtonpost.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top