Σε αυτή την καραντίνα βολτάρουμε στην πόλη με την εφαρμογή Drive & Listen

Προφανώς και το δεύτερο lockdown θα ερχόταν και θα έδειχνε πιο δύσκολο, πιο “απάλευτο” από το πρώτο. Αυτήν τη φορά όμως είμαστε προετοιμασμένοι, αυτή την φορά έχουμε το κατάλληλο αμάξι και το κατάληλο ραδιόφωνο, που “σπάνε” τους περιορισμούς του σπιτικού εγκλεισμού. Και ναι, αυτή την καραντίνα την ξεκινάμε με αισιόδοξη στάση. Δεν “κόβουμε” τις βόλτες […]

Προφανώς και το δεύτερο lockdown θα ερχόταν και θα έδειχνε πιο δύσκολο, πιο “απάλευτο” από το πρώτο. Αυτήν τη φορά όμως είμαστε προετοιμασμένοι, αυτή την φορά έχουμε το κατάλληλο αμάξι και το κατάληλο ραδιόφωνο, που “σπάνε” τους περιορισμούς του σπιτικού εγκλεισμού.

Και ναι, αυτή την καραντίνα την ξεκινάμε με αισιόδοξη στάση. Δεν “κόβουμε” τις βόλτες με το αυτοκίνητο στην πόλη. Και δεν μιλάμε μόνο για βόλτες στη Χαλκίδα, αλλά σε αυτή την καραντίνα θα βολτάρουμε με το αμάξι μας και σε άλλες πόλεις. Σε 38 διαφορτικές πόλεις του κόσμου για την ακρίβεια! Και αυτό θα συμβεί χάρις  στην εφαρμογή Drive and Listen!

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Μπαίνεις στην εφαρμογή του Drive and Listen και ανοίγει μία μεγάλη οθόνη, έτσι όπως βλέπεις την πόλη σου όταν οδηγείς. Δεξιά, επιλέγεις από μία λίστα πόλεων. Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Τόκυο αλλά και Θεσσαλονίκη. Πατάς σε ποια πόλη θα ήθελες να οδηγείς αυτήν τη στιγμή, επιλέγεις ταχύτητα οδήγησης, διώχνεις και τους περιττούς ήχους και πατάς play για να ακούσεις τραγούδια από το ραδιόφωνο. Ακριβώς από κάτω, μπορεί να βρεις την πηγή του μουσικού αποσπάσματος. Ξαπλώνεις, απολαμβάνεις και χαλαρώνεις. Δεν χρειάζεται να έχεις άγχος εάν θα σε σταματήσει η αστυνομία στον δρόμο για να τσεκάρει τι sms έχεις στείλει στο 13033.

Ποιος είχε την ιδέα για το Drive and Listen;

Η σύλληψη της υπέροχης αυτής ιδέας έρχεται από τον φοιτητή Erkam Seker, που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και κάνει το μεταπτυχιακό του στο Μόναχο. Λάνσαρε την εφαρμογή του στην πλατφόρμα Heroku. Ο λόγος ήταν απλώς. Του έλειπαν τα ταξίδια λόγω της πανδημίας. «Μου έλειπε να οδηγώ στην πόλη μου, ακόμα και η κίνηση στους δρόμους. Κατέληξα να βλέπω βίντεο από την Κωνσταντινούπολη. Ήταν υπέροχο να βλέπω την πόλη μου, αλλά γιατί να μην της βάλω και μουσική να παίζει από πίσω; Και εκεί συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στον κόσμο που θα νιώθουν το ίδιο και θα τους λείπουν οι βόλτες στο αμάξι αλλά και τα ταξίδια». Και τον ευχαριστούμε για αυτήν τη σκέψη. Μόλις έκανε την καραντίνα μας πιο ευχάριστη.

Drive and Listen και καλές βολτές!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top