Πόσο ωραία είσαι ρε Χαλκίδα χιονισμένη! (pics)

Δεν κάνει κρύο στη Χαλκίδα, κρύο δεν έκανε ποτέ… #not! Μπορεί να μην είμαστε Φλώρινα και να έχουμε τον Χειμώνα θερμοκρασίες υπό του μηδενός, αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχουμε…

Δεν κάνει κρύο στη Χαλκίδα, κρύο δεν έκανε ποτέ… #not!

Μπορεί να μην είμαστε Φλώρινα και να έχουμε τον Χειμώνα θερμοκρασίες υπό του μηδενός, αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φάει καλό κρύο και κυρίως σε συνδυασμό με υγρασία!

Χιόνι δεν βλέπουμε τακτικά, αλλά όταν μας κάνουν την χάρη οι νυφάδες να πέσουν, μεταμορφώνουν την πόλη και μας χαρίζουν πανέμορφες εικόνες!

Εδώ στην υπόγα του Ghetto, από το πρωί προσπαθούμε να θυμηθούμε τις φορές που η Χαλκίδα ντύθηκε στα λευκά και ταυτόχρονα όλοι είχαμε να πούμε ιστορίες από τούμπες, πολλές τούμπες όμως!

  • 2002

Το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου ξεκίνησε μια τρομερή χιονοθύελλα και μέσα σε λίγες ώρες η Χαλκίδα είχε σκεπαστεί από το χιόνι! Ίσως πρόκειται για την μεγαλύτερη χιονόπτωση που έχουμε δει στην πόλη, καθώς το κέντρο ήταν απροσπέλαστο, τα μισά και παραπάνω δέντρα στο δασάκι της Κανήθου είχαν πέσει από το βάρος του χιονιού και δεν είχε σταματήσει να χιονίζει για 3 μέρες συνεχόμενα! Εμείς,  λόγω της ηλικίας τότε, έχουμε να θυμόμαστε πολύ χιονοπόλεμο!

  • 2004

12 Μαρτίου, Τσικνοπέμπτη! Ο Μάρτης εκείνος ήταν ξεκάθαρα γδάρτης και αυτή η Τσικνοπέμπτη έχει μείνει αξέχαστη! Όλη η χώρα είχε χτυπηθεί από μεγάλο κύμα ψύχους και η Χαλκίδα ντύθηκε για άλλη μια φορά στα λευκά! Αρκετό χιόνι και τότε, αλλά σίγουρα πιο εύκολη κατάσταση από τον χιονιά του 2002.

  • 2008

Φλεβάρης και συγκεκριμένα στις 19. Ευτυχώς τότε τα φαινόμενα δεν είχαν μεγάλη διάρκεια, η χιονόπτωση κράτησε μόνο 2 μέρες, το έστρωσε κανονικά αλλά σύντομα ανέβηκε η θερμοκρασία και άρχισε να λιώνει το χιόνι σχετικά εύκολα! Η θερμοκρασία τότε είχε φτάσει μέχρι και τους -4 στο κέντρο της Χαλκίδας!

  • 2012

31 Δεκεμβρίου, λίγο πριν μας αποχαιρετήσει εκείνη η χρονιά, μας έκανε τη χάρη να δούμε λίγο χιονάκι! Δεν ήταν κάτι σπουδαίο, ίσα που άσπρισε η πόλη και το χαρήκαμε χωρίς τις δυσκολίες που ακολουθούν μια δυνατή χιονόπτωση!

  • 2017

Από τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Ιανουαρίου, άρχισε να χιονίζει μέσα στη Χαλκίδα. Οι γύρω περιοχές και κυρίως τα ορεινά, ήταν ήδη χιονισμένα και τα φαινόμενα στην πόλη χειροτέρεψαν την επόμενη μέρα, που το έστρωσε για τα καλά! Αυτό που δεν θα ξεχάσουμε, είναι τα προβλήματα στην Κύμη και τα γύρω χωριά. Η ποσότητα το χιονιού ήταν απίστευτη, κυριολεκτικά όλη αυτή η περιοχή της Εύβοιας θάφτηκε από το χιόνι και για μέρες οι κάτοικοι ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Δυστυχώς δεν ήταν ένας χιονιάς που απολαύσαμε ιδιαίτερα, αφού δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο νησί μας…

 

Για τις επόμενε μέρες, οι προβλέψεις λένε χαμηλές θερμοκρασίες και ίσως δούμε ξανά άσπρη μέρα στην Χαλκίδα! Μακάρι να είναι κάτι εύκολο για να το χαρούμε χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και επικίνδυνες καταστάσεις!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top