Πόσο σίγουρος είσαι για τους στόχους και τις ευχές σου;

Το τέλος κάθε χρονιάς μας βρίσκει σκεπτικούς, να αναλογιζόμαστε τι συνέβη τον χρόνο αυτό που πέρασε, τι κάναμε, πόσες ωραίες στιγμές και πόσες άσχημες είχαμε και πόσους στόχους πετύχαμε. Ταυτόχρονα φτιάχνουμε τη λίστα μας με τις ευχές και τους στόχους για τη χρονιά που έρχεται. Φτάνει! Κάποτε έμπαινα σε αυτό το τρυπάκι, έκανα απολογισμό και […]

Το τέλος κάθε χρονιάς μας βρίσκει σκεπτικούς, να αναλογιζόμαστε τι συνέβη τον χρόνο αυτό που πέρασε, τι κάναμε, πόσες ωραίες στιγμές και πόσες άσχημες είχαμε και πόσους στόχους πετύχαμε. Ταυτόχρονα φτιάχνουμε τη λίστα μας με τις ευχές και τους στόχους για τη χρονιά που έρχεται.

Φτάνει!

Κάποτε έμπαινα σε αυτό το τρυπάκι, έκανα απολογισμό και έθετα στόχους, που κατέληγαν να γίνουν εμμονή και όταν έβλεπα ότι δεν μπορώ να τους πλησιάσω, απογοητευόμουν, θύμωνα με τον εαυτό μου και άφηνα έτσι τη χρονιά να κυλάει, αφού πια δεν είχα κάτι να περιμένω!

Πόσο λάθος είναι αυτό; Πόσο κακό κάνουμε στον εαυτό μας, όταν τον αναγκάζουμε να χαρεί και να νιώσει ικανοποιημένος μόνο όταν εκπληρωθεί κάθε κριτήριο που έχουμε – λανθασμένα-  ταυτίσει με την ευτυχία;

Έφτιαξα μια λίστα λοιπόν, με ευχές και στόχους που διαφέρουν από όσα σκεφτόμουν εδώ και χρόνια και αυτή τη φορά νομίζω πως στον τελικό απολογισμό θα μετρήσω περισσότερες επιτυχίες και θα είμαι πιο ήρεμη!

Έτσι, λέω στον εαυτό μου, αλλά και σε εσένα:

1.Η μοναδική ευχή μου είναι, υγεία για όλο τον κόσμο, για τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε!

2.Να ανοίγουμε την αγκαλιά μας και να δεχόμαστε όσα έρχονται στη ζωή, καθώς κάποια πράγματα που συμβαίνουν είναι ευλογία!

3.Να μην επηρεαζόμαστε από τα πρέπει και τις συμβουλές των άλλων, αλλά να ακούμε μόνο την καρδιά μας, αυτή ξέρει!

4.Να αποβάλουμε τοξικές συνήθειες και ανθρώπους που μας κρατάνε πίσω.

 5.Να κάνουμε περισσότερες πράξεις. Όχι μόνο λόγια και κυρίως όχι ψέμματα! Η αλήθεια είναι λύτρωση!

6.Ασχολήσου περισσότερο με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Μην αφήνεις για αργότερα εκείνο το τηλέφωνο στη μαμά σου, μην ξεχάσεις τα γενέθλια του κολλητού σου, στήριξε την φίλη σου που περνάει κάτι δύσκολο. Δεν ξέρεις πότε μπορεί να είναι πολύ αργά…

7.Περισσότερο θάρρος και τόλμη. Η δειλία είναι αδυναμία. Αν κάνεις πίσω είναι σαν να μην έχεις προσπαθήσει ποτέ και να ξέρεις ότι κανένας δεν συμπαθεί…τις κότες!

8.Φρόντισε περισσότερο τον εαυτό σου. Να βρίσκεις χρόνο να μένεις μόνος, να ξεκουράζεσαι και να κάνεις πράγματα που αγαπάς και σε γεμίζουν.

9. Μην πας κόντρα στα συναισθήματα σου. Άσε τη ζωή να σου δείξει το δρόμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να αλλάξεις πορεία από εκείνη που ήσουν σίγουρος ότι πρέπει να ακολουθήσεις.

10.Να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις τις στιγμές. Μια συνάντηση με φίλους, μια ωραία ταινία, ένα πρωινό που ξυπνάς δίπλα στη θάλασσα, ένα βράδυ με κρασί στην εξοχή!

Αυτή τη χρονιά μην κάνεις μεγάλα σχέδια, θέσε μικρούς στόχους, προσπάθησε να καταφέρεις πράγματα που θα είναι το μέσον για την ευτυχία και όχι αυτοσκοπός και πάνω απ’ όλα ευχήσου να συμβούν μικρά θαύματα, από αυτά που κάθε μέρα γίνονται έτσι κι αλλιώς, αλλά τα προσπερνάμε προσηλωμένοι στα μεγάλα κι άπιαστα.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top