Προειδοποίηση μετεωρολόγων: Έρχεται η χειρότερη κακοκαιρία του χειμώνα, χιόνια στη Χαλκίδα

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί πως, από το απόγευμα της Κυριακής, θα χτυπήσει την Ελλάδα η ισχυρότερη κακοκαιρία του χειμώνα μέχρι στιγμής. Παρότι σήμερα ο καιρός θα είναι καλός, με…

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί πως, από το απόγευμα της Κυριακής, θα χτυπήσει την Ελλάδα η ισχυρότερη κακοκαιρία του χειμώνα μέχρι στιγμής.

Παρότι σήμερα ο καιρός θα είναι καλός, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες που σε αρκετές περιοχές θα θυμίζουν άνοιξη, ανεβαίνοντας στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει απότομα και θα έρθει η πιο σφοδρή κακοκαιρία, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες η θερμοκρασία θα πέσει 13 με 14 βαθμούς Κελσίου ενώ και στην Αθήνα, η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 4. Στα βόρεια προάστια θα κυμανθεί 2 βαθμούς χαμηλότερα. Από το μεσημέρι της Κυριακής, πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, από τα βόρεια της χώρας θα προκαλέσουν τοπικά τις πρώτες τοπικές χιονοπτώσεις και, γρήγορα μέσα στη μέρα, θα κατέβουν νοτιότερα.

Από αργά το βράδυ της Κυριακής θα επηρεαστούν τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν με ένταση 9-10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Βροχές θα εκδηλωθούν ήδη από το μεσημέρι της ίδιας μέρας και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά στις ορεινές περιοχές. Από αργά το βράδυ όμως και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας «περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα», ενώ είναι βέβαιο πως θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια του νομού Αττικής «ενδεχομένως και χαμηλότερα».

Η χιονόπτωση θα είναι πυκνή και τη Δευτέρα ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για επανάληψη προβλημάτων στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, όπως αυτά που προκάλεσε η «Ζηνοβία», καθώς και στην εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως, που περνά μέσα από πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Στις 6 και στις 7 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι πολύ άστατος στην ανατολική και νότια Ελλάδα και θα χιονίσει κατά διαστήματα εκεί που χιόνισε περίπου και στη «Ζηνοβία» – κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα – από το Πήλιο και νοτιότερα: Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και Αττική. Χιόνι θα πέσει και στις Κυκλάδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

 

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top