Πολιτιστική παρουσίαση Χαλκίδα Νίκος Σκαλκώτας Θεσσαλονίκη

Πολιτιστική παρουσίαση της Χαλκίδας μέσα από το μουσικό κεφάλαιο ”Νίκος Σκαλκώτας” έγινε στη Θεσσαλονίκη

Μια εξέχουσα πολιτιστική παρουσίαση της πόλης της Χαλκίδας και του πολιτιστικού της θησαυρού που απαρτίζεται από το μουσικό κεφάλαιο ”Νίκος Σκαλκώτας” και έγινε μέσω της πραγματοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος ” Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες .. και ο Δράκος του Νερού” , της Βάνας Παπαϊωάννου. Η ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τον […]

Μια εξέχουσα πολιτιστική παρουσίαση της πόλης της Χαλκίδας και του πολιτιστικού της θησαυρού που απαρτίζεται από το μουσικό κεφάλαιο ”Νίκος Σκαλκώτας” και έγινε μέσω της πραγματοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος ” Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες .. και ο Δράκος του Νερού” , της Βάνας Παπαϊωάννου.

Η ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τον διακεκριμένο μαέστρο Χάρη Ιλιάδη, παρουσίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε 12 συναυλίες, σε σύνολο 3.000 ακροατών ενώ σύντομα ανανεώνει το συναυλιακό κύκλο λόγω της μεγάλης ζήτησης και προσέλευσης του μαθητικού κοινού.

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα το οποίο απαρτίζεται από το ομώνυμο μουσικό παραμύθι για Συμφωνική Ορχήστρα και Αφηγητή, συνοδεύεται παράλληλα με εντυπωσιακές οπτικές απεικονίσεις από το ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας και μυεί τα παιδιά στη ζωή και το έργο του Χαλκιδέου συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα .

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε πιλοτικά και στην Χαλκίδα το Έτος Σκαλκώτα από το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας και αποτελεί μια συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού κατέχοντας το πρωτείο του πρώτου μουσικού εκπαιδευτικού προγράμματος για ‘Ελληνα συνθέτη. Η χαρά και η τιμή για την μουσική παραγωγή και τον πολιτιστικό θησαυρό ”Νίκος Σκαλκώτας” προέρχεται αυτή τη φορά, πρωτοποριακά στην πόλη της Χαλκίδας.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top