Περσείδες: Μαγικές εικόνες από τον ουρανό της Εύβοιας από τα πεφταστέρια

Μια μαγική βραδιά ήταν η χθεσινή ατενίζοντας τον κόσμο που βρίσκεται πάνω από τα σύννεφα! Οι Περσείδες, η εντυπωσιακή βροχή διαττόντων αστέρων που κάθε καλοκαίρι παρατηρείται στον νυχτερινό ουρανό, κορυφώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο βόρειο ημισφαίριο. Πρόκειται για τα απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ (109P/Swift-Tuttle) που «συναντιούνται» με τη Γη τους θερινούς μήνες, έλκονται από […]

Μια μαγική βραδιά ήταν η χθεσινή ατενίζοντας τον κόσμο που βρίσκεται πάνω από τα σύννεφα!

Οι Περσείδες, η εντυπωσιακή βροχή διαττόντων αστέρων που κάθε καλοκαίρι παρατηρείται στον νυχτερινό ουρανό, κορυφώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο βόρειο ημισφαίριο.

Πρόκειται για τα απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ (109P/Swift-Tuttle) που «συναντιούνται» με τη Γη τους θερινούς μήνες, έλκονται από αυτήν και πέφτουν με τεράστιες ταχύτητες στην ατμόσφαιρα. Τα μεγαλύτερα κομμάτια καταφέρουν να φτάσουν ακόμα και στην επιφάνεια της γης (μετεωρίτες) ενώ ξεχωρίζουν οι βολίδες, τα πιο λαμπρά απομεινάρια που διασχίζουν τον ουρανό.

Εμείς βρήκαμε 3 εντυπωσιακές εικόνες από τον ουρανό της Εύβοιας και σας τις παρουσιάζουμε…

Φωτογραφία: Yannis Papanastasopoulos
Claudia Didati

 

 

*Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι αρχείου (από τον ουρανό των Καλαβρύτων) και η λήψη είναι του Andreas Messinis 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top