Πανσέληνος Απριλίου 2022 ροζ φεγγάρι
AP PHOTO/PETROS GIANNAKOURIS

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Ορατό από σήμερα το “ροζ φεγγάρι” – Πότε θα κορυφωθεί

Ορατή στον έναστρο ουρανό το Σάββατο 16 Απριλίου θα είναι η πανσέληνος του Απρίλη, γνωστή και ως “ροζ Φεγγάρι”. Η Σελήνη θα φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερη και φωτεινότερη από τη συνηθισμένη, αλλά δεν θα έχει ροζ χρώμα. Το “ροζ φεγγάρι” θα είναι ορατό από την Παρασκευή έως το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τη NASA, το […]

Ορατή στον έναστρο ουρανό το Σάββατο 16 Απριλίου θα είναι η πανσέληνος του Απρίλη, γνωστή και ως “ροζ Φεγγάρι”.

Η Σελήνη θα φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερη και φωτεινότερη από τη συνηθισμένη, αλλά δεν θα έχει ροζ χρώμα.

Το “ροζ φεγγάρι” θα είναι ορατό από την Παρασκευή έως το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τη NASA, το φαινόμενο θα κορυφωθεί αύριο, Σάββατο στις 9:55 το βράδυ.

Από πού πήρε το όνομά της

Στα παλαιότερα χρόνια, η Πανσέληνος του Απρίλη συνέπιπτε με το άνθισμα των λουλουδιών και συγκεκριμένα ενός αγριολούλουδου, ιθαγενούς της ανατολικής Βόρειας Αμερικής.

Ο λόγος για το Phlox subulata που είναι περισσότερο γνωστό σαν έρπουσα φλοξ ή βρύα phlox. Παράλληλα, είχε το όνομα “ροζ βρύα”. Έτσι, λοιπόν, έχει πλέον καθιερωθεί και η συγκεκριμένη πανσέληνος αποκαλείται και “ροζ”.

Το “ροζ φεγγάρι” συμπίπτει επίσης με πολλές θρησκευτικές γιορτές. Στο χριστιανικό εκκλησιαστικό ημερολόγιο λέγεται «πασχαλιάτικο φεγγάρι», καθώς είναι η πανσέληνος πριν από το Πάσχα.

Για τους ινδουιστές, αυτό το φεγγάρι σηματοδοτεί τον εορτασμό μιας θεότητας τους, ενώ είναι σημαντική είναι και για τους βουδιστές που τιμούν την επίσκεψη του Βούδα στη Σρι Λάνκα, όπου απέτρεψε έναν πόλεμο επιλύοντας μια διαφορά μεταξύ των αρχηγών.

Οι επόμενες πανσέληνοι για φέτος είναι στις 16 Μαΐου, 14 Ιουνίου, 13 Ιουλίου, 11 Αυγούστου, 10 Σεπτεμβρίου, 9 Οκτωβρίου, 8 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: news247.gr

Φωτογραφία εξωφύλλου: AP PHOTO/PETROS GIANNAKOURIS

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top