Ο Χαλκιδέος Παναγιώτης Γρηγορίου είναι ο πρωταθλητής που πρέπει να έχεις πρότυπο!

Πρωταθλητής Ελλάδας στο drift (αγώνες πλαγιολίσθησης) και στην κατηγορία ‘Street Legal’ αναδείχτηκε ο Ευβοιώτης Παναγιώτης “Spinnerakos” Γρηγορίου στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Σπάρτη! Ο Παναγιώτης Γρηγορίου από την ηλικία των 13 ετών και μετά από ένα χειρουργείο δεν περπάτησε ξανά. Επέλεξε όμως να αντισταθεί. Να κοντράρει τις δυσκολίες της ζωής του και να αγγίξει τα όριά του. Μάλιστα ο Γρηγορίου πριν λίγο καιρό με μια ανάρτησή του στο Facebook έβαλε πολύ κόσμο να προβληματιστεί θετικά και να σκεφτεί πως πρέπει ο καθένας εκεί έξω να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με αναπηρία. «Ο Spinnerakos είμαι και είμαι ΑμεΑ. Άτομο με Αναπηρία. Σωματική ή πνευματική, επίκτητη ή εκ γενετής, δεν έχει σημασία σε αυτό το κείμενο. Σημασία έχει πως είμαι ΑμέΑ.. Άτομο με Αναπηρία και όχι ΑμΕΑ, Άτομο με Ειδικές Ανάγκες. Δεν έχω ειδικές ή ειδικότερες ανάγκες από τον οποιοδήποτε άλλο όπως το να πάω σχολείο, να αποκτήσω γνώσεις, να εργασθώ, να αγαπήσω και να ζήσω. Όπως επίσης δεν είμαι Άτομο με Ειδικές Ικανότητες. Δεν περνάω μέσα από τοίχους, δεν διαβάζω τη σκέψη, δεν προβλέπω το μέλλον.. Είμαι ο Spinnerakos και είμαι Άτομο με Αναπηρία. Αυτό με κάνει διαφορετικό από πολλούς αλλά το ίδιο ίσο.. Άρα από τη στιγμή που είμαστε ίσοι, από τη στιγμή που σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, τότε δεν υπάρχει χώρος για φράσεις όπως Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Άτομα με Ειδικές Ικανότητες. Και για να μιλήσουμε και με παραδείγματα: Έναν τοξικομανή ποτέ δεν τον χαρακτηρίζεις άτομο με ειδικές ανάγκες όπως έναν Ολυμπιονίκη δεν τον αποκαλείς άτομο με ειδικές ικανότητες. Λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.. Δεν υποτιμούμε και δεν »καλοπιάνουμε» χωρίς λόγο. Εκτός αν ο σκοπός είναι να βάλεις κάποιον στο περιθώριο ή αν ο λόγος που καλοπιάνεις τον ανάπηρο είναι ο ίδιος με την γιαγιά που καλοπιάνει την κότα πριν την σφάξει. Είμαι ο Spinnerakos και Άτομο με Αναπηρία και δεν έχω ανάγκη ούτε από λύπηση ή οίκτο, ούτε άνευ λόγου επευφημίες.. ΥΓ: Όποιος δεν συμφωνεί ή πιστεύει πως θίγεται είτε επειδή ο ίδιος νιώθει άτομο με ειδικές ανάγκες ή άτομο με ειδικές ικανότητες καθώς επίσης και εκείνος που δεν συμφωνεί με την επίσημη ορολογία ΑμεΑ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μπορεί να αποχωρήσει από την λίστα φίλων μου.. ΥΓ2: Συγνώμη για ακόμα μια φορά που σας ζάλισα με μεγάλο κείμενο.» Ο “Spinerakos” είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!  

Πρωταθλητής Ελλάδας στο drift (αγώνες πλαγιολίσθησης) και στην κατηγορία ‘Street Legal’ αναδείχτηκε ο Ευβοιώτης Παναγιώτης “Spinnerakos” Γρηγορίου στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Σπάρτη!

Ο Παναγιώτης Γρηγορίου από την ηλικία των 13 ετών και μετά από ένα χειρουργείο δεν περπάτησε ξανά. Επέλεξε όμως να αντισταθεί. Να κοντράρει τις δυσκολίες της ζωής του και να αγγίξει τα όριά του.

Μάλιστα ο Γρηγορίου πριν λίγο καιρό με μια ανάρτησή του στο Facebook έβαλε πολύ κόσμο να προβληματιστεί θετικά και να σκεφτεί πως πρέπει ο καθένας εκεί έξω να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με αναπηρία.

«Ο Spinnerakos είμαι και είμαι ΑμεΑ. Άτομο με Αναπηρία. Σωματική ή πνευματική, επίκτητη ή εκ γενετής, δεν έχει σημασία σε αυτό το κείμενο. Σημασία έχει πως είμαι ΑμέΑ.. Άτομο με Αναπηρία και όχι ΑμΕΑ, Άτομο με Ειδικές Ανάγκες. Δεν έχω ειδικές ή ειδικότερες ανάγκες από τον οποιοδήποτε άλλο όπως το να πάω σχολείο, να αποκτήσω γνώσεις, να εργασθώ, να αγαπήσω και να ζήσω. Όπως επίσης δεν είμαι Άτομο με Ειδικές Ικανότητες.

Δεν περνάω μέσα από τοίχους, δεν διαβάζω τη σκέψη, δεν προβλέπω το μέλλον.. Είμαι ο Spinnerakos και είμαι Άτομο με Αναπηρία. Αυτό με κάνει διαφορετικό από πολλούς αλλά το ίδιο ίσο.. Άρα από τη στιγμή που είμαστε ίσοι, από τη στιγμή που σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, τότε δεν υπάρχει χώρος για φράσεις όπως Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Άτομα με Ειδικές Ικανότητες. Και για να μιλήσουμε και με παραδείγματα: Έναν τοξικομανή ποτέ δεν τον χαρακτηρίζεις άτομο με ειδικές ανάγκες όπως έναν Ολυμπιονίκη δεν τον αποκαλείς άτομο με ειδικές ικανότητες. Λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.. Δεν υποτιμούμε και δεν »καλοπιάνουμε» χωρίς λόγο. Εκτός αν ο σκοπός είναι να βάλεις κάποιον στο περιθώριο ή αν ο λόγος που καλοπιάνεις τον ανάπηρο είναι ο ίδιος με την γιαγιά που καλοπιάνει την κότα πριν την σφάξει. Είμαι ο Spinnerakos και Άτομο με Αναπηρία και δεν έχω ανάγκη ούτε από λύπηση ή οίκτο, ούτε άνευ λόγου επευφημίες..

ΥΓ: Όποιος δεν συμφωνεί ή πιστεύει πως θίγεται είτε επειδή ο ίδιος νιώθει άτομο με ειδικές ανάγκες ή άτομο με ειδικές ικανότητες καθώς επίσης και εκείνος που δεν συμφωνεί με την επίσημη ορολογία ΑμεΑ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μπορεί να αποχωρήσει από την λίστα φίλων μου..

ΥΓ2: Συγνώμη για ακόμα μια φορά που σας ζάλισα με μεγάλο κείμενο.»

Ο “Spinerakos” είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top