Ο Τζεπέτο είναι το τέλειο μεζεδοπωλείο της παρέας

Στην είσοδο κιόλας πριν προλάβω να ρίξω μια ματιά στον χώρο με τυλίγει μια γλυκιά ζέστη και οι γαργαλιστικές μυρωδιές που καταφτάνουν από την κουζίνα. Όταν θα κάτσω στα ξύλινα τραπέζια σκέφτομαι, θα αρχίσω να επεξεργάζομαι τον χώρο γύρο μου καλύτερα. Διαλέγω να κάτσω δίπλα από το τζάκι και αρχίζω να ρίχνω ματιές γύρω μου… […]

Στην είσοδο κιόλας πριν προλάβω να ρίξω μια ματιά στον χώρο με τυλίγει μια γλυκιά ζέστη και οι γαργαλιστικές μυρωδιές που καταφτάνουν από την κουζίνα. Όταν θα κάτσω στα ξύλινα τραπέζια σκέφτομαι, θα αρχίσω να επεξεργάζομαι τον χώρο γύρο μου καλύτερα.

Διαλέγω να κάτσω δίπλα από το τζάκι και αρχίζω να ρίχνω ματιές γύρω μου…

Η ιστορία του Τζεπέτο

Το επάγγελμα του Γιάννη Συγγελάκη, του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, είναι ξυλουργός. Από μικρό παιδί δίπλα στον πατέρα του έμαθε την δουλειά και ως ξυλουργός εργαζόταν μέχρι να του έρθει η ιδέα του μεζεδοπωλείου. Το μαγαζί όλο είναι φτιαγμένο από ξύλο! Ό,τι θα δεις μέσα έχει φτιαχτεί με προσωπική δουλειά του ίδιου του Γιάννη.

 

Το μεζεδοπωλείο είναι ένα δημιούργημα το ξυλουργού Γιάννη, το έχει σαν παιδί του. Με το άνοιγμα του μαγαζιού έδωσε ζωή σε έναν χώρο που παρέμενε κλειστός, όπως ο ξυλουργός Τζεπέτο έδωσε ζωή σε μια μαριονέτα, τον Πινόκιο. Ο Τζεπέτο είναι ένας από τους πιο γνωστούς ξυλουργούς στην ιστορία λόγω του μυθιστορήματος και αυτό είναι και το παρατσούκλι που κουβαλάει για πολλά χρόνια ο Γιάννης. Ο Τζεπέτο! Έτσι ήρθε και η ιδέα του ονόματος για το μαγαζί που είναι το δημιούργημά του.

Οι γεύσεις

Ένα από τα περιζήτητα πιάτα του Τζεπέτο είναι το σπετσοφάι …σίγουρα θα το βρεις παντού σαν πιάτο αλλά στον Τζεπέτο είναι μοναδικό. Το λουκάνικο χειροποίητο με μεράκι και αγάπη που δίνει μια ιδιαίτερη γεύση σε συνδυασμό με την φέτα, το ζεστό ψωμί και την φρέσκια ρίγανη.

Μακαρόνια και κοκκινιστό μοσχάρι με μυζήθρα.  Ο Τζεπέτο έκανε μια μικρή παραλλαγή με κοκκινιστό μοσχάρι , σκιουφιχτά μακαρόνια Κρήτης και μυζήθρα φρέσκια.

Έφαγα πολλά και δοκίμασα ακόμα περισσότερα. Όμως στο άκουσμα λουκουμάδες με φέτα και μαρμελάδα ντομάτας δεν μπορούσα να μην ζητήσω να το δοκιμάσω. Η μαρμελάδα ντομάτας είναι χειροποίητη με άρωμα εσπεριδοειδών και κανέλα, σε συνδυασμό με τους λουκουμάδες φέτας σου αφήνει μια γλυκιά και αλμυρή  γεύση συνάμα. Ένα ιδιαίτερο πιάτο μοναδικό στην γεύση του με υπογραφή του σεφ Γιώργου Συγγελάκη που επιμελείται και όλο το μενού.

Και επειδή ο Τζεπέτο δεν μένει μόνο στις υπέροχες γεύσεις αλλά θέλει να χαρίσει και κέφι στις παρέες που τον επισκέπτονται, κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι έχει Live μουσική με ωραία παλιά λαϊκά τραγούδια.

Η ώρα στου Τζεπέτο περνάει δίχως να το καταλάβεις. Ξεχνιέσαι. Ο Τζεπέτο έρχεται να εξυπηρετήσει ένα καθημερινό αντάμωμα, ενίοτε να ξεσαλώσεις με μια μουσική έκπληξη, με σχήμα μουσικό.

Παρεΐστικο, λειτουργεί σαν την αγκαλιά που λείπει από τη ζωή μας αυτούς τους καιρούς, όταν η καθημερινότητα μοιάζει περισσότερο σαν παγωμένο μέταλλο. Εδώ το μέταλλο μαλακώνει και ζεσταίνεται, το μάτι μετρά στα πιατάκια του μεζέ την αφθονία, γεύσεις πολλές να τσιμπολογάς σαν πουλί που γεύεται όλες τις νοστιμιές του παραδείσου, να λύνεται η γλώσσα και να ξεσκαρτάρει η ψυχή τα άχρηστα με τα τσίπουρα και τις ρακές. Εδώ η χαρά ξαναγίνεται προσιτή, οικεία και μιλάει στη γλώσσα σου. Δεν έχεις κανέναν λόγο να την προσπεράσεις, προτιμώντας την τηλεοπτική θλίψη του καναπέ.

Ο Τζεπέτο είναι το νέο σου στέκι και βρίσκεται στην Νέα Λάμψακο απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα.

Like και στην σελίδα του Τζεπέτο Μεζεδοπωλείο

 

Φωτογραφίες: Πέννυ Θεοδοσίου 

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top