Ο πρώτος κατάλογος για τυφλούς στη Χαλκίδα, από το Γαλατικό Χωριό!

Και εκεί που χαζεύεις στο Facebook και όλοι ασχολούνται με το τένις και το Μακεδονικό, σκάει ένα ποστ που σε κάνει να χαμογελάσεις και να πεις ναι ρε φίλε, κάποιος νοιάζεται, κάποιον τον απασχολεί ο συνάνθρωπος, κάποιος μπορεί και κοιτάει πέρα από τη μύτη του! Το “Γαλατικό Χωριό”, αυτό το ξεχωριστό μαγαζί στην πόλη της […]

Και εκεί που χαζεύεις στο Facebook και όλοι ασχολούνται με το τένις και το Μακεδονικό, σκάει ένα ποστ που σε κάνει να χαμογελάσεις και να πεις ναι ρε φίλε, κάποιος νοιάζεται, κάποιον τον απασχολεί ο συνάνθρωπος, κάποιος μπορεί και κοιτάει πέρα από τη μύτη του!

Το “Γαλατικό Χωριό”, αυτό το ξεχωριστό μαγαζί στην πόλη της Χαλκίδας, που συνηθίζει να καταπιάνεται με κοινωνικές δράσεις, και η δεμένη ομάδα των ανθρώπων του, προχώρησε σε μια κίνηση που δεν έχουμε ξαναδεί σε μαγαζί της πόλης μας.

Στο Γαλατικό Χωριό λοιπόν, από σήμερα υπάρχει κατάλογος με τα προϊόντα γραμμένος με τη μέθοδο Braille, για τυφλούς!

https://www.facebook.com/mimiskatrisgalatiko/posts/1954920778136247

Αφορμή γι’ αυτή την κίνηση, όπως μας είπε ο Μίμης Κάτρης, στάθηκε ένας φίλος με πρόβλημα όρασης που επισκέφθηκε το μαγαζί και χρειάστηκε να του διαβάσει κάποιος τον κατάλογο για να μπορέσει να διαλέξει αυτό που θέλει να παραγγείλει. Σε ένα μαγαζί όμως με πολύ κόσμο και μουσική, είναι δύσκολο να ακούσεις καθαρά  και έτσι τα παιδιά παρατήρησαν ότι αυτός ο άνθρωπος δυσκολεύτηκε σε κάτι που για όλους όσους δεν αντιμετωπίζουν θέμα με την όραση τους, είναι μια υπερβολικά απλή διαδικασία!

‘Ετσι, αποφάσισαν να να προχωρήσουν στην έκδοση καταλόγου για τυφλούς, γιατί ο κάθε άνθρωπος, με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετείται, όπου κι αν βρίσκεται, όποια δραστηριότητα και αν κάνει.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Μίμης, δεν είναι κάτι περίπλοκο, απλά πρέπει να ερχόμαστε στη θέση των άλλων ανθρώπων, εκείνων που ζουν με κάποια αναπηρία και να κατανοούμε την ανάγκη τους να κινούνται και να ζουν όπως κάθε άνθρωπος. Αν λοιπόν σκεφτείς κάτι και το συζητήσεις, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα θέλουν να βοηθήσουν και να υλοποιήσουν την ιδέα σου και έτσι έγινε με τον κατάλογο, καθώς μια φίλη που κάνει μαθήματα σε τυφλούς, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα!

Από εμάς στο Ghetto πολλά μπράβο για την κίνηση αυτή! Γίνατε ένας λόγος να πούμε ότι αποκαταστάθηκε η πίστη μας στην ανθρωπότητα, για σήμερα έστω!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top