Ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης σε Χαλκίδα και Εύβοια

Η αφορμή δόθηκε από το National Geographic το οποίο περιλαμβάνει την Εύβοια στους 10 καλύτερους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς στον κόσμο. Φυσικά και η ανάγκη ανάδειξης του φυσικού πλούτου και των λιμανιών της Εύβοιας έφεραν για πρώτη φορά στο νησί μας την διοργάνωση αγώνα ιστιοπλοΐας με το όνομα «ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ-EVIA ISLAND REGATTA 2019». Από 4 έως 8 Αυγούστου 2019 θα διεξαχθεί αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης. Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ευβοίας το Σ.Α.Μ.Ε.Ε. την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τον Ο.Λ.Ν.Ε. τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας τον Ναυτικό Όμιλο Λίμνης και τον Ναυτικό Όμιλο Διαύλου Ωραίων. Ο φετινός πρώτος αγώνας θα έχει ιστιοδρομίες συνολικής απόστασης περίπου 120 ν.µ. και µία θαλασσοπορία περίπου 38 ν.µ. Θα εκκινήσει από το λιμάνι της Χαλκίδας και θα επισκεφτεί λιμάνια της Βόρειας Εύβοιας. Έτσι στις 3 Αυγούστου θα γίνει συγκέντρωση κυβερνητών και πληρωµάτων όπως και την τελετή έναρξης µε δεξίωση στη Χαλκίδα, στις 4 Αυγούστου θα διεξαχθεί η 1η ιστιοδρομία Χαλκίδα-Λίµνη, την επόμενη 5 Αυγούστου έχουμε ελεύθερη θαλασσοπορία Λίµνη-Ωρεούς. Στις 6 Αυγούστου στον στίβο έξω από το λιμάνι των Ωρεών θα διεξαχθεί η 2η ιστιοδρομία ελεγχόµενου στίβου. Η 3η ιστιοδροµία θα γίνει στις 8 Αυγούστου µε διαδρομή Ωρεοί-Ψαροπούλι,και η 4η στις 9 Αυγούστου µε εκκίνηση από το Ψαροπούλι και τερματισμό Ιστιοδρομίας αλλά και του αγώνα στο λιμάνι της Κύμης όπου την επόμενη ημέρα θα γίνουν οι απονομές και η τελετή λήξης.

Η αφορμή δόθηκε από το National Geographic το οποίο περιλαμβάνει την Εύβοια στους 10 καλύτερους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς στον κόσμο. Φυσικά και η ανάγκη ανάδειξης του φυσικού πλούτου και των λιμανιών της Εύβοιας έφεραν για πρώτη φορά στο νησί μας την διοργάνωση αγώνα ιστιοπλοΐας με το όνομα «ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ-EVIA ISLAND REGATTA 2019».

Από 4 έως 8 Αυγούστου 2019 θα διεξαχθεί αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης. Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ευβοίας το Σ.Α.Μ.Ε.Ε. την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τον Ο.Λ.Ν.Ε. τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας τον Ναυτικό Όμιλο Λίμνης και τον Ναυτικό Όμιλο Διαύλου Ωραίων.

Ο φετινός πρώτος αγώνας θα έχει ιστιοδρομίες συνολικής απόστασης περίπου 120 ν.µ. και µία θαλασσοπορία περίπου 38 ν.µ. Θα εκκινήσει από το λιμάνι της Χαλκίδας και θα επισκεφτεί λιμάνια της Βόρειας Εύβοιας.

Έτσι στις 3 Αυγούστου θα γίνει συγκέντρωση κυβερνητών και πληρωµάτων όπως και την τελετή έναρξης µε δεξίωση στη Χαλκίδα, στις 4 Αυγούστου θα διεξαχθεί η 1η ιστιοδρομία Χαλκίδα-Λίµνη, την επόμενη 5 Αυγούστου έχουμε ελεύθερη θαλασσοπορία Λίµνη-Ωρεούς.

Στις 6 Αυγούστου στον στίβο έξω από το λιμάνι των Ωρεών θα διεξαχθεί η 2η ιστιοδρομία ελεγχόµενου στίβου. Η 3η ιστιοδροµία θα γίνει στις 8 Αυγούστου µε διαδρομή Ωρεοί-Ψαροπούλι,και η 4η στις 9 Αυγούστου µε εκκίνηση από το Ψαροπούλι και τερματισμό Ιστιοδρομίας αλλά και του αγώνα στο λιμάνι της Κύμης όπου την επόμενη ημέρα θα γίνουν οι απονομές και η τελετή λήξης.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top