Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δωρίζει 5 εκατομμύρια δολάρια για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Παγκόσμια θλίψη έχουν προκαλέσει οι φονικές πυρκαγιές στα δάση του Αμαζονίου. Εκτός από τις αρχές της χώρας έχουν κινητοποιηθεί τόσο πολιτικοί άλλων χωρών όσο και χολιγουντιανοί stars όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστός ακτιβιστής δωρίζει 5 εκατομμύρια δολάρια για τις φωτιές του Αμαζονίου, μέσω του περιβαλλοντικού ιδρύματος Earth Alliance (Συμμαχία […]

Παγκόσμια θλίψη έχουν προκαλέσει οι φονικές πυρκαγιές στα δάση του Αμαζονίου. Εκτός από τις αρχές της χώρας έχουν κινητοποιηθεί τόσο πολιτικοί άλλων χωρών όσο και χολιγουντιανοί stars όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστός ακτιβιστής δωρίζει 5 εκατομμύρια δολάρια για τις φωτιές του Αμαζονίου, μέσω του περιβαλλοντικού ιδρύματος Earth Alliance (Συμμαχία για τη γη), το οποίο ίδρυσε μαζί με τους Laurene Powell Jobs και Brian Sheth.

Ανακοίνωση στο website της Earth Aliance αναφέρει σχετικά με την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου: “Η καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου απελευθερώνει γρήγορα το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, καταστρέφοντας ένα οικοσύστημα που απορροφά εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο και αποτελεί μία από τις καλύτερες άμυνες του πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης”.

Από την πλευρά του, ο ηθοποιός ανεβάζει διαρκώς φωτογραφίες της καταστροφής στο account του στο Instagram με μηνύματα σχετικά με την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το ζήτημα και γενικότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της περιβαλλοντικής καταστροφής.

 

 

 

Πηγή: news24.gr

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top