Ο Άλλος Άνθρωπος”: Η κοινωνική κουζίνα αλληλεγγύης μαγείρεψε στη Χαλκίδα (pics)

Είναι μεσημέρι Κυριακής και οι ήσυχοι δρόμοι της Χαλκίδας έρχονται σε αντίθεση μ’ αυτό που συμβαίνει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Μικροί, μεγάλοι, έχουν στήσει μικρά πτυσσόμενα τραπεζάκια, μία μεγάλη κατσαρόλα, πατάτες, κρεμμύδια και μαγειρεύουν. Εκεί βρίσκεται αναρτημένο ένα πανό που γράφει ότι προσφέρεται δωρεάν φαγητό. Φαγητό για όλους! Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της Κοινωνικής […]

Είναι μεσημέρι Κυριακής και οι ήσυχοι δρόμοι της Χαλκίδας έρχονται σε αντίθεση μ’ αυτό που συμβαίνει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Μικροί, μεγάλοι, έχουν στήσει μικρά πτυσσόμενα τραπεζάκια, μία μεγάλη κατσαρόλα, πατάτες, κρεμμύδια και μαγειρεύουν.

Εκεί βρίσκεται αναρτημένο ένα πανό που γράφει ότι προσφέρεται δωρεάν φαγητό. Φαγητό για όλους!

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”,  ξεκίνησε την ιδέα όταν έβλεπε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούσαν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση τους τότε ήταν να μαγειρέψουν από το σπίτι τους φαγητά και να τα μοιράσουν στις λαϊκές. Ύστερα, ζήτησαν από τους παραγωγούς να δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουν και την επόμενη μέρα. Σιγά σιγά αποφάσισαν να μαγειρεύουν ζωντανά το φαγητό στον κόσμο και να τρώνε όλοι μαζί, ως μία προσπάθεια για να έρθουν όλοι πιο κοντά και για να σπάσουν την ντροπή που πιθανότατα να νιώθει κάποιος όταν του μοιράζεται το μαγειρεμένο φαγητό!

Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες.

Η κίνηση Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», που ξεκίνησε το 2011, έχει βρει υποστηρικτές, αλλά και ανθρώπους που λαμβάνουν την βοήθεια που χρειάζονται.

Μπράβο σε αυτόν τον άνθρωπο για την ιδέα του που την έκανε πράξη. Και πόσο μεγάλη χαρά παίρνουμε όταν συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις συνανθρωποί μας, όλων των ηλικιών!

 

http://oallosanthropos.blogspot.com/

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top