Ο άγνωστος παράδεισος που είναι καλά κρυμμένος στην Εύβοια! (pics)

Από την μία έχουμε βαλθεί εδώ στο Ghetto να σας αποκαλύψουμε όλες τις άγνωστες ομορφιές της νησάρας μας, από την άλλη αμφιταλαντευόμαστε αν θα πρέπει να σας μάθουμε όλες τις παραλίες της Εύβοιας που δεν είναι και πολύ γνωστές στους περισσότερους. Γιατί θέλουμε και αυτό το prive της άγνωστης αλλά μαγικής παραλίας. Όπως και να […]

Από την μία έχουμε βαλθεί εδώ στο Ghetto να σας αποκαλύψουμε όλες τις άγνωστες ομορφιές της νησάρας μας, από την άλλη αμφιταλαντευόμαστε αν θα πρέπει να σας μάθουμε όλες τις παραλίες της Εύβοιας που δεν είναι και πολύ γνωστές στους περισσότερους. Γιατί θέλουμε και αυτό το prive της άγνωστης αλλά μαγικής παραλίας. Όπως και να έχει, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να σας παρουσιάζουμε τα πιο γαμάτα μέρη της Εύβοιας και τις πανέμορφες παραλίες της. Και σε περίπτωση που του χρόνου το καλοκαίρι, δεν έχουμε που να “καρφώσουμε” την ομπρέλα μας, θα μουντζωνόμαστε υπερηφανευόμαστε!

Βορειότερα της Κύμης λοιπόν, στην Ανατολική πλευρά της κεντρικής Εύβοιας, βρίσκεται μία παραλία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Είναι η άγνωστη στους περισσότερους παραλία Τσίλαρος, μία πανέμορφη παραλία με νερά που θυμίζουν λίμνη!

Το τοπίο τριγύρω είναι καταπράσινο με βουνά που υψώνονται σε όποια γωνιά και αν κοιτάξει κανείς.

Με πολύ ψιλό χαλικάκι μέσα και έξω από το βυθό, ήρεμα νερά και μοναδικούς ήχους, τους ήχους της φύσης, ο Τσίλαρος είναι μία παραλία που σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει.

Οι κατάφυτες πλαγιές του βουνού φτάνουν ως το κύμα!

Μια παραλία με ιστορία

Από αυτή την παραλία στην κατοχή διέφυγε στην Αίγυπτο, μεταμφιεσμένη σε  γριά, η τραγουδίστρια της Νίκης, Σοφία Βέμπο. Για να το καταφέρει είχε τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής ,του τότε Μητροπολίτη αλλά και της αντιστασιακής οργάνωσης ΜΙΔΑΣ, του ταγματάρχη Τσιγάντες. Λίγους μήνες αργότερα από την ίδια παραλία έφυγε και ο σύζυγός της στιχουργός Μίμης Τραιφόρος.

Πως θα πάτε

Ξεκινώντας από Χαλκίδα κατευθυνόμαστε προς Κύμη. Ακολουθούμε τον δρόμο για Κονίστρες και συνεχίζουμε για το χωριό Μαλετιάνοι. Συνεχίζουμε πάνω στο δρόμο Κύμης- Μετοχίου μέχρι να βρούμε δεξιά μας να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο. Από εκεί κατεβαίνουμε με χωματόδρομο περίπου 6Km μέχρι την Τσίλαρος. Υπολογίστε περίπου 90Km από Χαλκίδα και περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Dimas Konstantinos 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top