Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας self-test

Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας: Να καταργηθεί η υποχρέωση εργοδοτών για self-test

Ανατροπή στα υποχρεωτικά self test στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε δυο εβδομαδιαίως υποχρεωτικά και το ένα θα το πληρώνει ο εργοδότης. Επιστολή για την ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self test, απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και στους Βουλευτές […]

Ανατροπή στα υποχρεωτικά self test στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε δυο εβδομαδιαίως υποχρεωτικά και το ένα θα το πληρώνει ο εργοδότης.

Επιστολή για την ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self test, απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και στους Βουλευτές Νομού Ευβοίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021, μεταξύ των οποίων και το λιανεμπόριο, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα.

Η Ομοσπονδία μας επί τούτου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της, καθώς και των μελών της για την αδικαιολόγητη απόφαση, η προμήθεια του ενός εκ των δύο self test να καλύπτεται με δαπάνη του εργοδότη.

Πιστεύουμε ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή, που οι μικρές επιχειρήσεις προσπαθούν να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους, μετά τις συνέπειες που υπέστησαν από το σχεδόν επί έξι μήνες με κρατική εντολή lockdown, να επωμιστούν και αυτό το επιπλέον έξοδο.

Με σεβασμό πάντα στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αιτούμαστε να αναθεωρήσετε τη συγκεκριμένη απόφαση και η κάλυψη της δαπάνης να γίνεται αποκλειστικά από την πολιτεία, και το ίδιο μέτρο να τεθεί σε ισχύ για τους εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top