Οι τέσσερις νέες βραβεύσεις της Μικροζυθοποιίας Septem και το success story της μπύρας από την Εύβοια

Τέσσερις σπουδαίες νέες βραβεύσεις απέσπασαν οι μπύρες της Μικροζυθοποιίας Septem στον 23ο  διεθνή διαγωνισμό International Beer Challenge 2019 στο Λονδίνο. Η Septem Monday’s Pilsner, η Septem 8η Μέρα IPA, η Septem ΚΛΕΟΣ Barrel Aged Imperial Stout, και η Septem Holy Day Spiced Dark Ale   βραβεύτηκαν με ασημένια μετάλλια στο φετινό διαγωνισμό, που συμμετείχαν μπύρες από […]

Τέσσερις σπουδαίες νέες βραβεύσεις απέσπασαν οι μπύρες της Μικροζυθοποιίας Septem στον 23ο  διεθνή διαγωνισμό International Beer Challenge 2019 στο Λονδίνο.

Η Septem Monday’s Pilsner, η Septem 8η Μέρα IPA, η Septem ΚΛΕΟΣ Barrel Aged Imperial Stout, και η Septem Holy Day Spiced Dark Ale   βραβεύτηκαν με ασημένια μετάλλια στο φετινό διαγωνισμό, που συμμετείχαν μπύρες από συνολικά 38 χώρες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μια επιτροπή 60 κριτών

Η Septem Monday’s Pilsner, που είναι  η πρώτη μπύρα που κυκλοφόρησε η μικροζυθοποιία το 2009, χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά αρώματα λυκίσκου, δροσιστική οξύτητα και διακριτική πικράδα.   

Η 8η Μέρα IPA, που είναι η «ναυαρχίδα» των IPAs της Septem, παρασκευάζεται με τους αμερικανικούς λυκίσκους Citra, Mosaic & Simcoe, και χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά αρώματα ροδάκινου, mango και λίτσι. 

Η Septem Holy Day Spiced Dark Ale, που είναι μια μαύρη μπύρα με μαχλέπι, κάρδαμο και gingerξυπνάει θύμησες από παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας.

Η Septem Κλέος (αρχαία ελληνικά: φήμη, δόξα), που ωριμάζει για 9 μήνες σε βαρέλια αμερικανικής δρυός και σε βαρέλια από ρούμι & ουίσκι,  χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά  αρώματα βανίλιας, γλυκόριζας, πικρής σοκολάτας, καφέ και αγριοκέρασου. Μια μπύρα που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, σας ταξιδεύει σε νέους γευστικούς ορίζοντες και μπορείτε να  απολαύσετε άμεσα ή,  αν έχετε  υπομονή, μετά από παλαίωση 3-5 ετών στην φιάλη.  

 Η Μικροζυθοποιία Septem, που γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας της, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην καινοτομία και να εδραιώνει τη θέση της στη διεθνή σκηνή της craft μπύρας. Οι συνεχείς διεθνείς βραβεύσεις και η γαστρονομική προσέγγιση των γεύσεων που παράγει, έχουν καθιερώσει τη Μικροζυθοποιία Septem, ως  σημείο αναφοράς για τη διαφοροποιημένη – ποιοτική μπύρα στη χώρα μας. 

Όλα ξεκίνησαν από μια «τρελή» ιδέα το μακρινό 2005, όταν δύο αδέρφια, ένας χημικός – οινολόγος κι ένας οικονομολόγος, οραματίστηκαν την δημιουργία ενός πρότυπου μικροζυθοποιείου, που θα παράγει μπύρα με την λογική του κρασιού. 

Την εποχή εκείνη, η craft μπύρα στην Ελλάδα ήταν μια άγνωστη έννοια. Επέλεξαν να υλοποιήσουν την επένδυση στο τόπο καταγωγής τους, με στόχο να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και απασχόληση. 

Η υλοποίηση αυτής της ιδέας ολοκληρώθηκε το 2009 στο Ωρολόγιο Ευβοίας, οπότε η Μικροζυθοποιία Septem παρουσίασε τα δύο πρώτα προϊόντα της. Η «οινολογική» προσέγγιση της παραγωγής, το πάθος για έντονα αρωματικές γεύσεις και η αντίληψη ότι ο λυκίσκος αποτελεί το «σταφύλι» της μπύρας,  ανέδειξαν από την πρώτη στιγμή την ιδιαιτερότητα των προϊόντων της.

 Septem στα λατινικά σημαίνει επτά, ο αριθμός που συμβολίζει τη δημιουργία και αποτέλεσε έμπνευση για τους ιδρυτές της, καθώς κάθε τύπος μπύρας φέρει το όνομα μιας ημέρας.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, η Septem πρωταγωνιστεί στην καινοτομία και την ανανέωση, αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα με νέα κτίρια και εξοπλισμό αναπτύσσοντας καινούρια προϊόντα με τα πλέον σύγχρονα μέσα ποιοτικού ελέγχου. Και δεν σταματά να σχεδιάζει με προσήλωση την επόμενη μέρα, κατακτώντας παράλληλα το ένα βραβείο μετά το άλλο, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Μια ελληνική ιστορία επιτυχίας μέσα στην κρίση, που μας μύησε στην κουλτούρα της craft μπύρας, στην λογική “drink less of the best”, και μας απέδειξε ότι οι γαστρονομικές απολαύσεις μπορούν να αποτελέσουν μια καθημερινή συνήθεια.  

Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, η Septem μας κάνει να υπερηφανευόμαστε που η Εύβοια έχει ένα προϊόν το οποίο ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και σε 13 χώρες του εξωτερικού. Παράγει εξαιρετικές και ιδιαίτερες μπύρες, βραβεύονται συνεχώς και κερδίζουν την διεθνή αναγνώριση.

 

Μπορείτε να ακολουθήστε την Septem στα social media:

Facebook: www.facebook.com/Septembrewery/

Instagram: www.instagram.com/septem_microbrewery

Και το site:

www.septem.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top