Οι πολεμικές τέχνες “κατακτούν” τη Χαλκίδα και αυτές είναι οι καλύτερες σχολές (pics & video)

Οι πολεμικές τέχνες, είναι σχεδόν τόσο παλιές όσο και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Το ανθρώπινο γένος, ανέκαθεν είχε την ανάγκη για την ύπαρξη ενός κινήτρου, που θα του δίνει τη δύναμη…

Οι πολεμικές τέχνες, είναι σχεδόν τόσο παλιές όσο και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Το ανθρώπινο γένος, ανέκαθεν είχε την ανάγκη για την ύπαρξη ενός κινήτρου, που θα του δίνει τη δύναμη και το σθένος να πετύχει τον στόχο του· κι αυτό, επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό μέσω των πολεμικών τεχνών.

Οι πολεμικές τέχνες αναπτύχθηκαν στην Άπω Ανατολή και όχι μόνο, με τη λογική να δημιουργηθεί μια «τέχνη για να σταματάς τη λόγχη». Ο σοφός άνθρωπος, έλεγαν οι μεγάλοι δάσκαλοι, δε χρειάζεται το σπαθί ή τις γροθιές του για να λύσει ένα πρόβλημα με το συνάνθρωπό του. Οι πολεμικές τέχνες και η φιλοσοφία τους στηρίζονται στη μη-βία, την ειρήνη, την ευημερία, την επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο και το Θεό. Η κυριαρχία, είναι η τέχνη της νίκης δίχως μάχη.

Μπορεί δυστυχώς μεγάλη μερίδα ανθρώπων να τις βλέπει σαν μέσο εντυπωσιασμού και ενίσχυσης της σωματικής δύναμης και διάπλασης, ωστόσο ο σκοπός (σχεδόν) κάθε πολεμικής τέχνης δεν είναι κάτι τόσο ιδιοτελές και ματαιόδοξο. Εκτός από την αυτοάμυνα και τη σωματική ευρωστία που προσφέρουν απλόχερα, έχουν μεγάλο όγκο γνώσεων και αυτό είναι που τις κάνει ιδιαίτερα ελκυστικές. Η πραότητα και η ψυχική ηρεμία, η αυτοσυγκέντρωση, η αλλαγή στον τρόπο ζωής και η εξερεύνηση των ατομικών ορίων είναι μερικά στοιχεία από ένα πλήρες πακέτο που προσφέρει οποιαδήποτε σοβαρή πολεμική τέχνη. Το γεγονός ότι πρόκειται για σπουδή η οποία διαρκεί μια ζωή είναι ισχυρό κίνητρο για το σύγχρονο άνθρωπο ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται μια σωστή επένδυση του ελεύθερου χρόνου του.

Το GHETTO κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στις σχολές πολεμικών τεχνών της περιοχή μας και σας τις παρουσιάζει:

Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ολυμπιακή Φλόγα Χαλκίδος

Ο σύλλογος Ολυμπιακή Φλόγα Χαλκίδος είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Μετράει 33 ολόκληρα χρόνια στον χώρο και έχει σκοπό για ακόμα περισσότερα.

Τμήματα: ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ, KRAV MAGA  KICK BOXING.

Ο προπονητής Νίκος Κοντάκης ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει ο κόσμος στην σχολή του όλα αυτά τα χρόνια.

Χαλκίδα, Χαϊνά 69 (1ος όροφος). Εγγραφές καθημερινά 17:30 – 21:30

Τηλέφωνα: 22210-78221, 6981494572, 6970433485

Email: nikos.kondakis@yahoo.com

 

 

Avantas Taekwondo Chalkida

Ο αθλητικός σύλλογος ΑΒΑΝΤΑΣ ιδρύθηκε το 2013 στη Χαλκίδα για να μυήσει τα παιδιά στον αθλητισμό μέσα από το ολυμπιακό άθλημα του ταεκβοντο.

Με τμήματα για παιδιά από 4 ετών και στον άνετο, ευχάριστο και ασφαλές χώρο της σχολής, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παίξουν και να αθληθούν υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων προπονητών, πρωταθλητών Ελλάδος και καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Υπεύθυνος είναι ο έμπειρος προπονητής Μαντάς Μπάμπης που έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα πετυχαίνοντας διακρίσεις σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Χαλκίδα, Μεγασθένους 3 / Τηλέφωνο: 6973794592

Facebook: avantastkd

 

 

Enso Fitness Club

Η Χαλκίδα εξελίσσεται στις πολεμικές τέχνες! Στο ENSO θα διδαχθείτε το Ολυμπιακό άθλημα JUDO. Προάγει την υγιή πνευματική και σωματική ανάπτυξη, βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και τα μαθήματα γίνονται με παιδαγωγικές μεθόδους που σέβονται το παιδί.

Τμήματα ανά επίπεδο ανάπτυξης: 4 – 5 ετών, 6 – 8 , 8- 12, 13 και ενήλικες.

Το ανερχόμενο άθλημα BRAZILIAN JIU JITSU τον Βασιλιά πλέον στις πολεμικές τέχνες. Το KRAV MAGA το πιο σύγχρονο σύστημα αυτοάμυνας που απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Ακόμη θα διδαχθείτε PILATES, το θεραπευτικό πρόγραμμα γυμναστικής και CROSS TRAINING για να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση!

Υπεύθυνος Γιάννης Δήμου

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με ειδικότητα Judo. Ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή στην Παιδιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προπονητής Judo Α’ κατηγορίας. Προπονητής Εθνικής ομάδας Judo Special Olympics.

Κάτοχος 3 Dan. Προπονητής Brazilian Jiu Jitsu από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κάτοχος Μώβ ζώνης. Προπονητής Krav Maga, επίπεδο G1. Επίσης έχει διδαχθεί Taekwondo και πυγμαχία. Ακόμη έχει κάνει πληθώρα σεμιναρίων πάνω στην παιδαγωγική, την γυμναστική και τις πολεμικές τέχνες. Επιπλέον διδάσκει παιδική Αναρρίχηση σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Χαλκίδας και είναι μαραθωνοδρόμος και ορειβάτης.

Μέχρι 15 Νοεμβρίου δώρο η παιδική στολή Judo με κάθε εγγραφή.

Χαλκίδα, Δημητρίου 1 και Χατζοπούλου (πλησίον νοσοκομείου) / Τηλέφωνο: 6939861922

Facebook: ensofitnessclub

 

 

The Wing Tsun Way

Στο κέντρο της Χαλκίδας, βρίσκουμε την σχολή “The Wing Tsun Way”. Ο εκπαιδευτής της σχολής Νίκος Βελισσαράκος μας σχολιάζει πως πήρε το όνομα της η σχολή:

“Το “The Wing Tsun Way” είναι ο δρόμος, το μονοπάτι, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εμείς ερμηνεύουμε την τέχνη του Wing Tsun Kung Fu. Κρατάμε τις παραδοσιακές αρχές της τέχνης, έχοντας παράλληλα σύγχρονες αντιλήψεις. Είναι αυτοάμυνα, είναι ικανότητες και προσωπική εξέλιξη σε όλα τα στάδια της ζωής μας.”

Πληροφορίες για τα τμήματα (παιδικά και ενηλίκων) στο τηλέφωνο: 6940773630

Χαλκίδα, Χατζοπούλου 81. 

Site: thewingtsunway.com

 

 

Wing Tsjun International – Χαλκίδα

To Wing Tsjun είναι ένα σύστημα επιθετικής αυτοάμυνας. Με τις έξυπνες βασικές αρχές του, αλλά και με την αίσθηση της αφής στην κοντινή απόσταση, καταφέρνει το σωματικό βάρος και η δύναμη να μην παίζουν κανένα ρόλο σε μία αναμέτρηση.

Το Kung-Fu Kids, ένα κατάλληλο διαμορφωμένο παιδικό πρόγραμμα, δίνει μεγάλη έμφαση στην διαπαιδαγώγηση αλλά και τη γυμναστική του παιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν να λύνουν χωρίς βία τις διαφορές τους σε ένα διασκεδαστικό, μη ανταγωνιστικό περιβάλλον και κοινωνικοποιούνται.

Sifu Γεώργιος Γροντής

Χαλκίδα, Αποστόλη 8 & Γκορτζή / Τηλέφωνο: 6986935908

Site: wingtsjun.gr

 

 

Wing Tsjun – Βασιλικό

To Wing Tsjun είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που αρχικά αναπτύχθηκε στην Κίνα. Ανήκει στην οικογένεια Kung-Fu (Kung-Fu στα κινέζικα σημαίνει «σκληρή δουλειά»). Σύμφωνα με τον μύθο, αυτή την τέχνη την επινόησε μία γυναίκα (η Ng Mui). Κατά τη διάρκεια των χρόνων που ακολούθησαν περνούσε από γενιά σε γενιά μέσα από την οικογένεια και σε στενό συγγενικό περιβάλλον.

Ο Yip Man ήταν ο πρώτος που το δίδαξε δημόσια σε σχολή στην Κίνα, και ο Bruce Lee ήταν ένας από τους μαθητές του. Στη Δύση, με οργανωμένο πλέον τρόπο και με προοπτική ανάπτυξης, ήρθε από τον διάδοχο του Yip Man, τον Leung Ting, σε μία περίοδο μεταξύ 1975 και 1980. Από την πρώτη κι όλας δεκαετία, το Wing Tsjun γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ανάπτυξη στην Ευρώπη. Έφτασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις 3.000 σχολές και ο Grand Master Leung Ting χαρακτηρίστηκε ο πιο επιτυχημένος δάσκαλος Kung-Fu όλων των εποχών.

Σταδιακά, μέσα από την ανάπτυξη του Wing Tsjun στην Ευρώπη, ο δυτικός τρόπος σκέψης πέρασε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Το σύστημα ξέφυγε από τον αυστηρό και μακροχρόνιο τρόπο εκπαίδευσης της παραδοσιακής κινέζικης φιλοσοφίας. Έγινε πιο προσιτό στον απλό άνθρωπο και προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και στον τρόπο ζωής της.

Tο Wing Tsjun, ποτέ δεν θεωρήθηκε «πολεμική τέχνη» με τη σημερινή της σημασία (δηλαδή άθλημα). Απέφυγε να μεταλλαχτεί για τις ανάγκες μίας αθλητικής προσέγγισης, κρατώντας τις βασικές αρχές και τον σκοπό της ύπαρξής του: την αυτοάμυνα. Και η αυτοάμυνα στον δρόμο, δυστυχώς δεν ακολουθεί ποτέ αθλητικούς κανόνες. Στόχος αυτού του συστήματος αυτοάμυνας ήταν και είναι, να μεταδώσει τις γνώσεις και τις τεχνικές που καθιστούν κάποιον ικανό να ενεργεί και να τα βγάζει πέρα σε επικίνδυνες καταστάσεις. Ακολουθώντας έξυπνες βασικές αρχές και κανόνες δύναμης, αλλά και με τη βοήθεια της αίσθησης της αφής και των κλειδώσεων, καταφέρνει το σωματικό μέγεθος και η δύναμη να μην παίζουν κανένα ρόλο.

Σήμερα, το Wing Tsjun θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας παγκοσμίως.

Εκπαιδευτές σχολής Βασιλικού

Sihing Παναγιώτης Βούλγαρης

Sihing Θωμάς Καπουρίτης

Βασιλικό, Αγίου Παντελεήμονος 4 / Τηλέφωνο: 697427 7293

Site: wingtsjun.gr

 

 

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top