Οι θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε στη Χαλκίδα το καλοκαίρι

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, το πέρασμα μεγάλων θεατρικών περιοδειών από την  καλοκαιρινή Χαλκίδα φάνταζε απαγορευτικό και μόνο ως ιδέα. Λίγο τα προβλήματα με τον χώρο στο κάστρο του Καράμπαμπα, λίγο ότι οι Χαλκιδέοι αρμόδιοι άργησαν να καταλάβουν την ανάγκη και την δίψα του κόσμου για θεατρικές καλοκαιρινές παραστάσεις, είχαμε με το σταγονόμετρο θεατρικές […]

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, το πέρασμα μεγάλων θεατρικών περιοδειών από την  καλοκαιρινή Χαλκίδα φάνταζε απαγορευτικό και μόνο ως ιδέα. Λίγο τα προβλήματα με τον χώρο στο κάστρο του Καράμπαμπα, λίγο ότι οι Χαλκιδέοι αρμόδιοι άργησαν να καταλάβουν την ανάγκη και την δίψα του κόσμου για θεατρικές καλοκαιρινές παραστάσεις, είχαμε με το σταγονόμετρο θεατρικές παραστάσεις. Η αξιοποίηση του θεάτρου «Ορέστη Μακρή» δίνει ζωή στις καλοκαιρινές θεατρικές βραδιές της Χαλκίδας και το κοινό έχει αποδείξει πως τις θέλει.

Το φετινό καλοκαίρι, είναι δυνατό. Μεγάλες θεατρικές παραγωγές που θα κάνουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα θα περάσουν και από τη Χαλκίδα. Καταξιωμένοι ηθοποιοί θα παρουσιάσουν έργα για όλα τα γούστα και ένα είναι το σίγουρο …ανυπομονούμε!

Το Ghetto Magazine σας παρουσιάζει πρώτο, την λίστα με τις θεατρικές παραστάσεις που θα έρθουν στη Χαλκίδα το καλοκαίρι του 2019.

 

Ιούνιος

Μαρία Πενταγιώτισσα του Μποστ

29/6 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Ο θρύλος της Μαρίας Πενταγιώτισσας είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο ο Μποστ κέντησε με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο μια παρωδία ηθών.

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζόγιαννης

Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Καστάνη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γιώργος Παπαπαύλου, Δανάη Μπάρκα, Γιώργος Δεπάστας, Αχιλλέας Σκεύης.

 

Ιούλιος

Αρκάς “Η ζωή μετά χαμηλών πτήσεων”

5/7 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Οι ήρωες του ΑΡΚΑ, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν μ’ ένα μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών. Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”, το “Μαλλί με Μαλλί” πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, που θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής

 

TOC TOC Summer Edition

13/7 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Η επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία TocToc ανέβηκε το 2013 στην Αθήνα, στο θέατρο Ήβη και παίζεται μέχρι σήμερα στο ίδιο θέατρο! Έξι άτομα με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή μοιράζονται τις σκέψεις και τις εμμονές τους περιμένοντας στο σαλονάκι ενός διάσημου ψυχιάτρου.

Σκηνοθεσία Κώστας Σπυρόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη.

 

“Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής” του Μολιέρου

17/07 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει τη μετάφραση μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με έναν εξαιρετικό θίασο στο πλευρό του. Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης (Αργκάν), Μυρτώ Αλικάκη (Μπελίν), Τάκης Παπαματθαίου

(Μπεράλντ), Τάσος Γιαννόπουλος (κος Ντιαφουαρύς), Αντίνοος Αλμπάνης (Τομά Ντιαφουαρύς), Λαέρτης Μαλκότσης (Μπονφουά), Ιωάννα Ασημακοπουλου (Τουανέτ),  Νεφέλη Κουρή  (Ανζελίκ), Ρένος Ρώτας (Κλεάντ), Θάλεια Σταματέλου (Λουιζόν),  Χάρης Χιώτης (κος Πυργκόν), Βαγγέλης Κυπαρίσσης (κος Φλεράν).

 

“Δον Ζουάν” του Μολιέρου

20/7 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Ένας ήρωας-μύθος κι ένα έργο-αίνιγμα που θίγει μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης γύρω από την επιθυμία, το φόβο και την ελευθερία.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολογή, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη.

 

Αύγουστος

Οι γαμπροί της ευτυχίας

12/08 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και θα μας αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας για να τρομάξει την περιβόητη στις μέρες μας «σοβαρότητά» μας. Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.

 

Λωξάντρα της Μαρίας Ιορδανίδου

22/08 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Στη «Λωξάντρα» ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη η «Λωξάντρα» είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Σκηνοθεσία: Σωτήρη Χατζάκη

Πρωταγωνιστούν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά

Συμμετέχουν: Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη

«Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Σοφία Παπάζογλου

Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

 

“Άρης” της Σοφίας Αδαμίδου

26/8 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Το έργο «Άρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του  Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή. Με τη ζωή και τη δράση του, με τις ηρωικές πράξεις του, έγραψε  πλούσιες σελίδες στην ιστορία του λαϊκού κινήματος.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης

Στον ρόλο του Άρη, ο Τάσος Σωτηράκης.

 

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας  του Σαίξπηρ

30/08 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare – το “Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας” – σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Το «Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας»» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, η φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία.

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Αθηνά Μαξίμου, Μιχάλης Σαράντης, Αλέξανδρος Βάρθης, Λένα Δροσάκη,  Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης,  Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής.

 

Σεπτέμβριος

“Το Βαλς με τα Παραμύθια” της Κάρμεν Ρουγγέρη

1/9 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Παιδική παράσταση

Η παράσταση, αφού σημείωσε τεράστια επιτυχία όλο το χειμώνα στην Αθήνα και μάγεψε μικρούς και μεγάλους, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια πολύ μεγάλη περιοδεία.

«Η σκέψη ήταν να αφηγηθούμε ιστορίες, κάθε μια από τις οποίες θα μας βοηθούσαν να αναδείξουμε αξίες της ζωής όπως: ΑΓΑΠΗ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΚΑΛΟΣΥΝΗ».

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Χάρης Αγγέλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Μάιρα Γεωργάρου, Ιουστίνα  Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας  Τσαρέκας.

 

«Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!…»

9/9 Θέατρο Ορέστης Μακρής

Η  προγραμματισμένη καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Μάλιστα Κύριε Ζαμπέτα!…», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών έφερε αλλεπάλληλες ακυρώσεις κι αλλαγές σε πολλούς δήμους, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πραγματοποίηση μιας πολυδάπανης παραγωγής σαν αυτή να καθίσταται μη βιώσιμη.

Ζητούμε συγνώμη από όλους τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή τη δουλειά.

 

** Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς εάν υπάρχουν και νέες παραστάσεις.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top