Οι αεροφωτογραφίες του Χαλκιδέου Αλέξανδρου Καντανολέων θα σου κόψουν την ανάσα!

Ο Λογαριασμός του Αλέξανδρου Καντανολέων στο instagram (@alexkantt) είναι ένα από τα account που σου θυμίζουν πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα και πόσο πρέπει να χαίρεσαι που ζεις στην μαγευτική Χαλκίδα. Με κάθε του ποστάρισμα στο instagram ένα τοπίο της Χαλκίδας γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό! Ο Αλέξανδρος είναι 18 χρονών, μεγάλωσε στη Χαλκίδα και τώρα […]

Ο Λογαριασμός του Αλέξανδρου Καντανολέων στο instagram (@alexkantt) είναι ένα από τα account που σου θυμίζουν πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα και πόσο πρέπει να χαίρεσαι που ζεις στην μαγευτική Χαλκίδα. Με κάθε του ποστάρισμα στο instagram ένα τοπίο της Χαλκίδας γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό! Ο Αλέξανδρος είναι 18 χρονών, μεγάλωσε στη Χαλκίδα και τώρα σπουδάζει στο τμήμα τουριστικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

 

Τι σε τράβηξε στη φωτογραφία;

Από μικρή ηλικία μου άρεσε η τέχνη της φωτογραφίας και όσο μεγάλωνα, ανέπτυσσα μεγαλύτερη δεξιοτεχνία σε αυτόν τον κλάδο.

https://www.instagram.com/p/BdNltIwBEn6/

Τι σε εμπνέει στην «φωτογραφία από ψηλά»;

Πάντα έδειχνα μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια. Όταν έμαθα ότι υπάρχουν τεχνολογικά προηγμένα drones στην αγορά άρχισα να εξοικονομώ χρήματα ώστε να αποκτήσω και εγω ένα. Οι εναέριες φωτογραφίες είναι ξεχωριστές διότι δίνει νέες προοπτικές που καμία κάμερα χειρός δεν θα μπορούσε να απαθανατίσει. Πριν 15 χρόνια τέτοιες φωτογραφίες θα ήταν δυνατές μόνο με ελικόπτερο ή αεροσκάφος ενώ σήμερα μπορεί ο καθένας να τις τραβήξει με drone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandros Kantanoleon (@alexkantt) on

Είχα παρακολουθήσει πολλά βίντεο στο YouTube τραβηγμένα με drone και πολλές εναέριες φωτογραφίες στο Instagram που πάντα με εντυπωσίαζαν. Έτσι μπήκα στην πρόκληση να δημιουργήσω και εγώ παρόμοιο υλικό, τόσο στο Instagram όσο και στο YouTube.

https://www.instagram.com/p/BVZvezvgIi9/

Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στιλ σε ότι αφορά την φωτογραφία;

Γενικά ασχολούμαι κυρίως με τις φωτογραφίες τοπίων και της φύσης. Η Ελλάδα συνδυάζει βουνό και θάλασσα και φαίνονται πολύ πιο όμορφα από ψηλά. Ακόμη και ένα μέρος που φαίνεται συνηθισμένο, θα φαίνεται πολύ πιο όμορφο από ψηλά.

https://www.instagram.com/p/Bd5Os9EBQhQ/

Την εποχή του Instagram μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει φωτογράφος;

Αναμφίβολα, η “επανάσταση” του Instagram έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους. Θεωρητικά από τη στιγμή που οποιοσδήποτε πατήσει το κουμπί κλείστρου είναι αυτόματα φωτογράφος. Στο Instagram πάντα θα υπάρχουν οι καλοί φωτογράφοι με πρωτότυπο περιεχόμενο και όμορφες εικόνες. Βέβαια, η πλατφόρμα κατακλύζεται κυρίως με μέτριους “φωτογράφους” που ανεβάζουν ερασιτεχνικές φωτογραφίες και κάνουν χρήση πολλών φίλτρων με σκοπό να φαίνονται καλύτερες.

https://www.instagram.com/p/BfS6PKMhx7d/

Φωτογραφίζεις για τον εαυτό σου ή για αυτούς που θα σε δουν στο Instagram;

Φωτογραφίζω κυρίως για τον εαυτό μου επειδή μου αρέσει ως χόμπι, αλλά μου αρέσει να μοιράζομαι τις φωτογραφίες στο Instagram καθώς ίσως εμπνεύσω κάποιον να βγει έξω από το σπίτι του καθώς ζούμε σε μια χώρα με αμέτρητα όμορφα τοπία. Επιπλέον, με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι λαμβάνω μηνύματα από άτομα που ζουν στο εξωτερικό και θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα επειδή τους αρέσουν οι φωτογραφίες μου.

https://www.instagram.com/p/BflVBrVhMkD/

Τι κατά τη γνώμη σου κάνει μια φωτογραφία αξέχαστη;

Θεωρώ πως μια φωτογραφία γίνεται αξέχαστη όταν υπάρχει μια όμορφη στιγμή κατά τη διάρκεια της λήψης της και όχι μόνο ως τελικό αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/BgtJwyBBHGP/

https://www.instagram.com/p/BgbmKligctH/

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top