Να σας συστήσουμε τη… Χιόνη!

Κι εκεί που λες, τι άλλο όνομα θα σκεφτούν για να ονομάσουν τα επόμενα καιρικά φαινόμενα και μάλιστα όσο πλησιάζει η ώρα των τελευταίων γραμμάτων της αλφαβήτου, σκάει ένα όνομα…

Κι εκεί που λες, τι άλλο όνομα θα σκεφτούν για να ονομάσουν τα επόμενα καιρικά φαινόμενα και μάλιστα όσο πλησιάζει η ώρα των τελευταίων γραμμάτων της αλφαβήτου, σκάει ένα όνομα που δεν το έχεις ξανακούσει μάλλον ποτέ ξανά! Χιόνη! Όχι το χιόνι, αλλά η Χιόνη.

Οι προβλέψεις του καιρού μιλούν για πολύ κρύο και χιόνι σε πολλές περιοχές της χώρας και τι πιο ταιριαστό από αυτό το όνομα, που δεν σου αφήνει και περιθώρια να απορήσεις για το αν θα χιονίσει, αλλά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως αυτό το όνομα υπάρχει!

Ε, ναι λοιπόν! Στην ελληνική μυθολογία υπήρχε το όνομα Χιόνι και μάλιστα όχι σε ένα, αλλά σε 4 πρόσωπα.

Σας συστήνουμε λοιπόν τις 4 γυναίκες με αυτό το χιονισμένο όνομα!

  1. Θυγατέρα του ποτάμιου θεού Νείλου και της Ωκεανίδας Καλλιρρόης. Η Χιόνη ζούσε στους αγρούς και κάποτε κακοποιήθηκε από κάποιο γεωργό. Για το λόγο αυτό, η Χιόνη μεταμορφώθηκε από το θεό Ερμή, μετά από εντολή του θεού Δία, σε νεφέλη χιονιού, το οποίο πέφτοντας καταστρέφει τα σπαρτά.
  2. Θυγατέρα του Βορέου και της Ωρειθυίας (της κόρης του βασιλιά των Αθηνών Ερεχθέως). Αδέλφια της Χιόνης ήταν ο Ζήτης, ο Κάλαϊς και η Κλεοπάτρα. Η Χιόνη αυτή γέννησε ένα παιδί θεού, τον Εύμολπο από το θεό Ποσειδώνα, και για να το κρύψει (από φόβο να μην το μάθει ο πατέρας της), το πέταξε στη θάλασσα. Παρόλα αυτά ο Ποσειδώνας έσωσε το παιδί και το μεγάλωσε.
  3.  Θυγατέρα του Αρκτούρου που την άρπαξε ο Βορέας, με τον οποίο απέκτησαν τρεις γιους, που έγιναν ιερείς του θεού Απόλλωνα στη χώρα των Υπερβορέων.
  4.  Στις «Μεταμορφώσεις» του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου (ΧΙ 339) η Χιόνη ήταν η πανέμορφη κόρη του Δαιδαλίωνα. Με δύο θεούς, το θεό Απόλλωνα και το θεό Ερμή, κοιμήθηκε την ίδια νύχτα και έκαναν παιδιά μαζί της. Με τον Απόλλων γέννησε το Φιλάμμωνα, ο οποίος μετέπειτα έγινε βασιλιάς και μουσικός στη Φωκίδα και με τον Ερμή (κατά μία εκδοχή) τον Αυτόλυκο, ο οποίος είχε την ικανότητα να μεταμορφώνει ό,τι κλέβει.   Έχοντας κάνει δύο θεούς να την ερωτευτούν μέσα σε μία μέρα, η Χιόνη μην μπορώντας να κρύψει την υπερηφάνειά της, άρχισε να καυχιέται για την ομορφιά και τα γυναικεία της προσόντα, τολμώντας να πει ότι είναι ομορφότερη από τη θεά Άρτεμη. Ακούγοντάς το αυτό η θεά, έστειλε τα βέλη της να της πάρουν τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

με πληροφορίες από:lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top