Να θέλεις το παιδί σου να γίνει Αντετοκούνμπο και όχι να γράψει 20 στις πανελλήνιες

Πολλοί μπορεί να πέσατε να με φάτε με το που διαβάσατε τον τίτλο. Χωρίς να ανοίξετε το άρθρο και να το διαβάσετε. Βιαστήκατε μάλλον. Έτσι άλλωστε δεν βιαζόμαστε στην Ελλάδα…

Πολλοί μπορεί να πέσατε να με φάτε με το που διαβάσατε τον τίτλο. Χωρίς να ανοίξετε το άρθρο και να το διαβάσετε. Βιαστήκατε μάλλον. Έτσι άλλωστε δεν βιαζόμαστε στην Ελλάδα να βγάλουμε συμπεράσματα; Έτσι άλλωστε τόσα χρόνια δεν πέφτουν να φάνε τον Γιάννη, κρίνοντας έναν άνθρωπο εντελώς επιφανειακά; Μόνο που τώρα, όλοι αυτοί που των μείωναν τρέχουν πρώτοι να τον συγχαρούν. Δεν το έχει ανάγκη. Όλους όμως εσάς, σας έχουν ανάγκη τα παιδιά σας, και ως συνέπεια και ολόκληρη η κοινωνία. Τα παιδιά που μεγαλώνετε είναι αυτά που θα ορίζουν σε λίγα χρόνια για το μέλλον της Ελλάδας. Για αυτό λοιπόν μην βιάζεστε και μάθετε επιτέλους να σκέφτεστε έξω από το κουτί.

Δεν υπάρχει λόγος να θέλεις το παιδί σου να γεμίσει τους τοίχους με πτυχία, δε θεωρώ πως αυτό είναι η ευτυχία αλλά ούτε και η συνταγή της επιτυχίας στη ζωή. Δεν υπάρχει λόγος ούτε οι φίλοι σας, ούτε τα παιδιά σας, ούτε κανείς να ακολουθεί έναν επαγγελματικό δρόμο ο οποίος απλά δεν τους εκφράζει ή δεν τον επιθυμούν.

Επιτυχία στη ζωή δεν είναι μόνο το «10»και στο «20» σε έναν έλεγχο. Επιτυχία στη ζωή είναι το να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε με μαγκιά, να προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο.

Να έχει στόχο το παιδί σου να γίνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Και ΟΧΙ, δεν εννοώ να γίνει Mvp στο NBA. Να γίνει όμως MVP  στην ζωή του. Ο Γιάννης είναι ο άνθρωπος που δεν το έβαλε κάτω. Που δεν αποδέχθηκε τη μοίρα του φτωχού μετανάστη. Αν και βίωσε αυτή τη συνθήκη κάμποσα χρόνια στην Ελλάδα. Πάλεψε, άντεξε, δούλεψε πολύ και σκληρά. Ήταν και τυχερός ναι. Θα μπορούσε το ταλέντο του να χαθεί στους δρόμους της Αθήνας πουλώντας μαϊμού τσάντες και γκάτζετ για κινητά.

 

Αυτός που δεν το έβαλε ποτέ κάτω, αυτός που πάλεψε για τα όνειρά του, αυτός που δεν κρατάει κακία σε πολλούς, αυτός πρέπει να είναι ένα παράδειγμα για κάθε παιδί. Σαν κι αυτόν θα ήταν καλό να θέλεις να γίνει το παιδί σου.

View this post on Instagram

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on

Ο “αντίπαλος” του Αντετοκούνμπο, κι όμως, δεν είναι οι τεράστιοι παίκτες των ομάδων του NBA. Είναι το νωχελικό και πολλές φορές τυφλό ελληνικό κράτος που τρώει τα δικά του παιδιά και όταν δεν χορταίνει τρώει και τα παιδιά που έρχονται από άλλες χώρες! “Αντίπαλοί” του είναι και αυτοί που μέχρι σήμερα χλεύαζαν το όνομά του και δεν ήξεραν να το προφέρουν σωστά, και θέλουν αύριο να κυβερνήσουν την χώρα! Αυτοί που ψήφιζαν το 2015 ΟΧΙ στην απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα και σήμερα δήλωναν υπερήφανοι.

Όλα αυτά και όλοι αυτοί θα είναι πιθανοί “αντίπαλοι” και του παιδιού σου.

Οπότε, δείξε στον μικρό σου πως πρέπει να παλέψει για την ζωή του, άστο’ν να ονειρευτεί και μην του βάζεις ΠΡΕΠΕΙ που και εσένα στα έχουν βάλει άλλοι…

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top