Νέα Ζωή: Ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες της Νέας Λαμψάκου στο bio-Mechanical festival

Το ντοκιμαντέρ ΝΕΑ ΖΩΗ πραγματεύεται τη σχέση των Νέων Λαμψακηνών με τον τόπο και τον χρόνο, από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη λήξη του οποίου το παίρνουν απόφαση ότι δεν υπάρχει επιστροφή και χτίζουν μια Νέα Ζωή από την αρχή. Η σχέση των Λαμψακηνών με τον […]

Το ντοκιμαντέρ ΝΕΑ ΖΩΗ πραγματεύεται τη σχέση των Νέων Λαμψακηνών με τον τόπο και τον χρόνο, από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη λήξη του οποίου το παίρνουν απόφαση ότι δεν υπάρχει επιστροφή και χτίζουν μια Νέα Ζωή από την αρχή.

Η σχέση των Λαμψακηνών με τον τόπο αποτυπώνεται στην τελευταία ατάκα της ταινίας, ενός πρόσφυγα πρώτης γενιάς: “Τα σπίτια μας, ο τόπος μας δεν είναι δικός μας. Περαστικοί είμαστε. Εμείς απλά τα φυλάμε. Ντουνια-μπου! Ξέρεις τι θα πει; ..Κόσμος είναι αυτός!”

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Χώρος: Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος.
Ώρα έναρξης 21.00.
Διάρκεια 75΄.
Είσοδος ελεύθερη.
Απαραίτητη η προκράτηση στην ιστοσελίδα https://bm-festival.com/

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top