Μιχάλης Ασλάνης: Ο Χαλκιδέος κορυφαίος σχεδιαστής μόδας έφυγε σαν σήμερα

Ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στο χώρο της ελληνικής μόδας, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Μιχάλης Ασλάνης θεωρούνταν επί πολλά χρόνια ο εθνικός σχεδιαστής της Ελλάδας….

Ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στο χώρο της ελληνικής μόδας, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Μιχάλης Ασλάνης θεωρούνταν επί πολλά χρόνια ο εθνικός σχεδιαστής της Ελλάδας.

Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα, από όπου έφυγε σε μικρή ηλικία για την Αθήνα. Εκεί σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, για να τον κερδίσει τελικά ο κόσμος της μόδας.

Συγχρόνως το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα του τελείως αυτοδημιούργητος. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του. Γρήγορα η δουλειά του πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας με ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στη Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.

Στο Παρίσι αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret a Porter.

Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργάζόταν με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του.

Στο χώρο της ελληνικής showbiz υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός, αφού είχε αναδείξει και βοηθήσει τα πιο γνωστά top models.

Σχεδίαζε αρχικά ρούχα υψηλής ραπτικής για γυναίκες αλλά σιγά-σιγά επεκτάθηκε και στο ανδρικό ένδυμα, στο εσώρουχο και στα είδη οικιακής χρήσης. Επίσης σχεδίαζε και επαγγελματικό ένδυμα όπως έκανε στην περίπτωση των εργαζομένων της Αττικό Μετρό και του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών.

Το 2010 μετακόμισε στη Βραζιλία προκειμένου να κάνει καινούρια επιχειρηματική αρχή και να αποφύγει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά το εγχείρημά του αυτό δε στέφθηκε με επιτυχία και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα της ζωής του αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα που ο ίδιος απέδιδε σε οικονομική απάτη πρώην συνεργάτιδών του.

Αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι στις 28 Αυγούστου 2013.

 

Γιατί αυτοκτόνησε ο Μιχάλης Ασλάνης

Μια αναποδογυρισμένη καρέκλα, μια παντόφλα, κάποια πεσμένα ρούχα και μερικά χειρόγραφα στο ξύλινο πάτωμα βρίσκονται στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης.

Ο Ασλάνης αυτοκτόνησε έχοντας λυγίσει από τις οικονομικές δυσκολίες. Ο σχεδιαστής, όπως λένε οι πληροφορίες έγραψε στο ημερολόγιό του λεπτομερώς τι πρέπει να κάνουν ο δικηγόρος και οι συνεργάτες του για να συνεχίσει να λειτουργεί ο οίκος μόδας στον οποίο αφιερώθηκε επί 40 χρόνια.

Στο διαμέρισμα σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν επίσης τέσσερις σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις στην ελληνική και τη γαλλική γλώσσα.

«Φωτεινούλα και Δήμητρα, δεν αντέχω άλλο και συγγνώμη που σας το έκανα αυτό”, ξεχωρίζει μία παράγραφος, ενώ πιο κάτω όπου κατέγραφε υποδείξεις για πληρωμή προσωπικού και δικηγόρων έγραφε: «Που βρίσκομαι, τι οφείλω;”. «Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Πώς θα ζήσουμε;”, έγραφε.

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Scroll to Top